Składniki:
- 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki
- 200g cebuli pokrojonej w plastry
- 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry
- 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry
- 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
- 50g koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka musztardy
- 80 g maki pszennej
- 2 listki laurowe
- 2 ziela angielskie
-1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
- 2 kostki paprykowe Knorr
- 100 ml śmietany
Sposób przygotowania:
1. Cebule, paprykę i pieczarki obsmaż na patelni całość oprósz mąką dodaj koncentrat pomidorowy, kostki paprykowe, musztardę oraz resztę przypraw dodaj 700 ml wody doprowadź do wrzenia sos zapraw śmietaną .
2. Mięso dopraw odrobina soli i czarnym pieprzem tuż przed podaniem obsmaż na bardzo gorącej patelni dodaj sos chwilę gotuj podawaj z ryżem.
Danie dla czterech osób
Danie proste w przygotowaniu
Czas przygotowania 40 min
Kuchnia Rosyjska
Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie!

REKLAMA

Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy

Śniadania
Placki z twarogiem i jabłkami bez cukru
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
- Tłusty czwartek
- Do pracy
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Owoce
- Jabłka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Placki
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 786
3

Dania główne
Szybki obiad - makaron z tuńczykiem
Polecam. My bardzo lubimy.
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Wegetariańskie
- Makaron
- Warzywa
- Nabiał
- Ser
- Ryby
- Tuńczyk
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 1400
10

REKLAMA
