Składniki:
- 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki
- 200g cebuli pokrojonej w plastry
- 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry
- 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry
- 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
- 50g koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka musztardy
- 80 g maki pszennej
- 2 listki laurowe
- 2 ziela angielskie
-1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
- 2 kostki paprykowe Knorr
- 100 ml śmietany
Sposób przygotowania:
1. Cebule, paprykę i pieczarki obsmaż na patelni całość oprósz mąką dodaj koncentrat pomidorowy, kostki paprykowe, musztardę oraz resztę przypraw dodaj 700 ml wody doprowadź do wrzenia sos zapraw śmietaną .
2. Mięso dopraw odrobina soli i czarnym pieprzem tuż przed podaniem obsmaż na bardzo gorącej patelni dodaj sos chwilę gotuj podawaj z ryżem.
Danie dla czterech osób
Danie proste w przygotowaniu
Czas przygotowania 40 min
Kuchnia Rosyjska
Beef Stragonoff z papryką
Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie!
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Dania główne
Kurczak w sosie pomidorowo - kokosowym
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
5
Przekąski
Szparagi w boczku na grilla
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
- Grill
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Warzywa
- Szparagi
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Przyprawy
- Makarony
- Makaronowe
- Jajka
Odsłon: 88
2
REKLAMA