Cieciorka, cebula, boczniaki, papryka i passata pomidorowa, z tych składników możesz wyczarować idealne, jednogarnkowe danie, czyli ciecierzycę po bretońsku z boczniakami. Przepis ten to wariacja na temat klasycznej fasolki po bretońsku, w tej wersji zastąpiona przez cieciorkę. Danie doskonale sprawdzi się na szybki, jesienny obiad. Rozgrzeje cię i nasyci na długo, pycha!

Polecane artykuły

Smak świeżej botwinki to jedno z najpiękniejszych wspomnień wiosny i lata. Na szczęście nie musicie się z nim żegnać, gdy sezon minie. Dzięki domow...

Nie bez powodu to warzywo cieszy się ogromną popularnością w polskich kuchniach. Jest nie tylko smaczne, ale też wyjątkowo korzystne dla zdrowia. P...

Truskawki to nieodłączny element lata, który warto wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. Szczególnie dobrze sprawdzają się w ciastach – tych pros...

Boćwina to warzywo, które wyróżnia się ciekawym smakiem, wszechstronnym zastosowaniem w kuchni oraz wysoką wartością odżywczą. Dobrze wpływa ona na...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Obiad prosty do zrobienia. Polecam.
- Polska
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Szpinak
- Papryka
- Nabiał
- Ser
- Ryby
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Majeranek
- Dla zdrowia
Odsłon: 914

Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Wegetariańskie
- Ryż
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Kotlety
- Bułki
Odsłon: 897

