Cieciorka, cebula, boczniaki, papryka i passata pomidorowa, z tych składników możesz wyczarować idealne, jednogarnkowe danie, czyli ciecierzycę po bretońsku z boczniakami. Przepis ten to wariacja na temat klasycznej fasolki po bretońsku, w tej wersji zastąpiona przez cieciorkę. Danie doskonale sprawdzi się na szybki, jesienny obiad. Rozgrzeje cię i nasyci na długo, pycha!

Polecane artykuły

Informacje Botwinka do słoika. Smak i aromat zachowany na zimowe obiady

Smak świeżej botwinki to jedno z najpiękniejszych wspomnień wiosny i lata. Na szczęście nie musicie się z nim żegnać, gdy sezon minie. Dzięki domow...

1
Informacje Ulubione warzywo Polaków. Doskonale nawadnia, usprawnia pracę jelit, poprawia pamięć

Nie bez powodu to warzywo cieszy się ogromną popularnością w polskich kuchniach. Jest nie tylko smaczne, ale też wyjątkowo korzystne dla zdrowia. P...

1
Informacje Najlepsze ciasta z truskawkami. Ucierane, kruche i biszkoptowe

Truskawki to nieodłączny element lata, który warto wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. Szczególnie dobrze sprawdzają się w ciastach – tych pros...

1
Informacje Warzywo idealne dla diabetyków i na problemy z trawieniem. Można jeść na surowo, robić zupy i koktajle

Boćwina to warzywo, które wyróżnia się ciekawym smakiem, wszechstronnym zastosowaniem w kuchni oraz wysoką wartością odżywczą. Dobrze wpływa ona na...

4

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy