Fot. materiały prasowe
14 października na RestaurantWeek.pl startuje jednodniowa promocja, otrzymacie 10% zniżki na festiwalową rezerwację. W 3-daniowym menu w specjalnej cenie 39 zł nie zabraknie również deserów! To jedyna taka okazja, by oderwać się od codziennych obowiązków i świętować ten dzień na słodko.
Popisowe desery
Powraca Festiwal najlepszych restauracji! Od 28 października do 15 listopada będziemy mieli okazję rozsmakować się w specjalnie przygotowanych daniach w formule #zerowaste. W menu nie zabraknie również deserów, które ucieszą zarówno miłośników słodyczy, jak i kulinarnego designu. Oryginalne, lekkie czy słodkie - z festiwalowego menu wybraliśmy 5 słodkich kompozycji, które nie tylko pięknie wyglądają, ale także obłędnie smakują.

Warszawa, The Spot
Ciepły fondant czekoladowy w połączeniu z lodami o smaku słonego karmelu w kilka sekund przeniesie nas do cukrowego nieba. Ostrzegamy - kto raz spróbuje, ten przepadnie na zawsze!
Wrocław, Vertigo Jazz Club & Restaurant
We wrocławskim Vertigo Jazz Club & Restaurant poleca się Baked Alaska. To puszysty biszkopt przekładany arbuzowym serkiem mascarpone z sorbetem cytrynowym. Schowany pod przypalaną bezą włoską w towarzystwie sosu mango i przetartych malin będzie idealnym pomysłem na osłodę dnia!
Toruń, Jan Olbracht Browar Staromiejski
Będąc w piernikowym mieście koniecznie zajrzyjcie do restauracji "Jan Olbracht Browar Staromiejski" i spróbujcie śliwek w sosie piernikowym z gałką lodów waniliowych. Palce lizać!
Kraków, Miód Malina
Kremowe ciasto czekoladowo-orzechowe z musem z malin. Ten deser zachwyca zarówno smakiem, jak i wyglądem, którego nie powstydziliby się nadworni cukiernicy Marii Antoniny!
Gliwice, Boska
Pianka z marakui z czekoladą plastyczną, prażynką z białej czekolady i sorbetem mohito. Gwarantujemy, że nie poprzestaniecie na jednej dokładce!
To zaledwie kilka z wielu propozycji deserowych przygotowanych przez najlepszych Szefów Kuchni. Listę restauracji oraz szczegółowe menu znajdziecie na stronie festiwalu.
Źródło: materiały prasowe