Spis treści:
Filip Chajzer to prezenter znany z telewizyjnej śniadaniówki. W mediach społecznościowych obserwuje go liczne grono fanów. To właśnie im w pierwszej kolejności dziennikarz pochwalił się nowym wyzwaniem. Już wkrótce w centrum Warszawy otworzy restaurację:
Filip Chajzer otwiera restaurację
Lokal Filipa Chajzera będzie się znajdował dosłownie minutę spacerem od studia programu śniadaniowego, w którym pracuje jako prezenter. Jaki pomysł na biznes ma dziennikarz? Choć kupuje restaurację z koncesją na napoje wyskokowe - świadomie rezygnuje z możliwości serwowania alkoholu. Jak sam twierdzi, zakłada mocktail bar, czyli miejsce, w którym kupić można drinki w wersji bezalkoholowej. Trend widoczny jest w Nowym Jorku - Filip Chajzer nie kryje, że inspirował się właśnie nim.
To będzie MOCKTAIL BAR. Ten trend opanował już NYC a teraz czas na rewolucję w Polsce, której samozwańczo stanę się twarzą. Dlaczego? Chcę, żeby to miejsce miało najlepszą energię, było wysokowibracyjne, a sprzedaż alkoholu temu nie sprzyja. Alkohol to trucizna. Coś, co odbiera Ci pieniądze, miłość, rodzinę i życie. I ja nie chcę do tego przykładać ręki - napisał Filip Chajzer.
Filip Chajzer w poprzednich wywiadach ogłaszał, że sam zrezygnował z picia alkoholu, bo ten odbierał mu siły, ale przede wszystkim rozum. Chciałby więc pokazać Polakom, że dobry i przyjazny lokal nie musi oznaczać od razu obecności drinków w karcie, a życie „bez bełkotu, żenady i kaca” jest znacznie przyjemniejsze. W wiadomości do fanów przekazał też, że picie alkoholu nie powinno być promowane.
Co znajdzie się w menu lokalu Filipa Chajzera?
Choć w karcie nie będzie drinków wysokoprocentowych, to z pewnością zamówić będzie można popularne napoje i koktajle w wersji non alko (np. wino musujące 0%). Ponadto od rana do wieczora (nawet do godz. 22:00) będą serwowane pyszne śniadania. Dodatkową atrakcją będzie obecność prezentera w lokalu - zapowiedział w mediach społecznościowych, że we własnym lokalu zostanie kelnerem.
Wiadomość udostępniona na profilu Filipa Chajzera w krótkim czasie zyskała dużo pozytywnych recenzji. Pozostaje czekać na oficjalne otwarcie restauracji.
Autorka: Joanna Cebulak-Brzykcy
Zobacz także:
Właśnie to warto pić latem. Orzeźwią i usprawnią działanie jelit »
Już niedługo sezon na cukinię. Tak ją zamarynujesz na zimę »
Zdrowa alternatywa dla popularnych mielonych. Jesz, chudniesz i oszczędzasz jelita »