Juszka to zupa jarzynowa gotowana na wywarze mięsnym z ziemniakami na kaszy jęczmiennej. Jest lekka, choć jednocześnie syci i zaspokaja apetyt. To wyjątkowe danie kuchni zagłębiowskiej, które zdecydowanie warto przygotować i wypróbować!

Polecane artykuły

Młode bakłażany pojawiają się w sklepach wczesnym latem. Wyróżniają się one delikatnym smakiem, a do tego szybciej się pieką i grillują. Ich dodatk...

545. odcinek programu Ewy Wachowicz upłynął pod znakiem orientalnych kuchennych inspiracji. Gospodyni pokazała, jak przygotować m.in. hitowe jajka...

Sałatki to jedne z najpopularniejszych dań na świecie. I jedne z najbardziej uniwersalnych, ponieważ można spożywać je w niezliczonych wariantach....

Czasem wystarczy prosty dodatek, by zwykłe przekąski nabrały zupełnie nowego charakteru. Kremowe, aromatyczne dipy świetnie komponują się nie tylko...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy

Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Ciecierzyca
- Papryka
- Buraki
- Nabiał
- Ser
- Jogurt
- Przyprawy
- Czosnek
- Mięta
Odsłon: 2314

Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Jajka
- Przyprawy
- Czosnek
- Dla zdrowia
Odsłon: 448
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 795

Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Dietetyczne
- Wegańskie
- Warzywa
- Owoce
- Awokado
- Przyprawy
- Bazylia
- Imbir
- Płatki
- Dla zdrowia
Odsłon: 416

