Kluski z makiem to jedno z tradycyjnych dań na świątecznym stole. My proponujemy wersję z miodem, bakaliami i dodatkiem amaretto.

Fot. materiały prasowe
Składniki:
• 50g makaronu
• 50g maku BackMit
• 20g miodu
• 30g cukru trzcinowego GoldPack
• 50ml mleka
• łyżkę bakalii KRESTO zalaną wcześniej amaretto

Wykonanie:
1. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
2. Mak zalej mlekiem, dodaj miód, cukier oraz bakalie.
3. Wymieszaj i podaj.
Smacznego!
Źródłó: materiały prasowe

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Domowe lody w minutę

Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...

Odsłon: 38419

15 min
56
30 min
8
15 min
5
Ciasta Tarta z jabłkiem i figami

Łatwe ciasto do zrobienia. Cieniutki kruchy spód i bogate wnętrze. Jabłka z o...

Odsłon: 1521

>60 min
7