Sprawdzone przepisy na Wielkanoc

Kluski z makiem to jedno z tradycyjnych dań na świątecznym stole. My proponujemy wersję z miodem, bakaliami i dodatkiem amaretto.

Fot. materiały prasowe
Składniki:
• 50g makaronu
• 50g maku BackMit
• 20g miodu
• 30g cukru trzcinowego GoldPack
• 50ml mleka
• łyżkę bakalii KRESTO zalaną wcześniej amaretto

Wykonanie:
1. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
2. Mak zalej mlekiem, dodaj miód, cukier oraz bakalie.
3. Wymieszaj i podaj.
Smacznego!
Źródłó: materiały prasowe

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
2
Dania główne Krokiety z mięsem z rosołu

Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt atrakc...

Odsłon: 163

60 min
2
60 min
3
Dania główne Bitki z cebulą

Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...

Odsłon: 1196

30 min
1
Dania główne Bigos myśliwski

Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...

Odsłon: 909

60 min
2