Łosoś pieczony na bożonarodzeniowym stole zamiast karpia?

W tym roku Fjørd Fiskursson postanowił pomóc Polakom wyjść ze świątecznej monotonii rybnej. Marka wprowadziła na rynek Łososia Pieczonego, pachnącego Świętami Bożego Narodzenia, w dwóch wariantach smakowych: ze Śliwką oraz z Grzybami. Produkty są już dostępne w sklepach.

Fot. materiały prasowe
Choć przyjęło się, że na świątecznym stole stoi zazwyczaj karp, warto porzucić kulinarną rutynę i zaserwować gościom inny rodzaj ryb. Jeśli w okresie świątecznym obróbka i przygotowanie dań na wigilijny i świąteczny stół spędza Ci sen z powiek, a goście kręcą nosem na smak karpia, Fjørd Fiskursson poleca się ze Świąteczną Edycją Łososia Pieczonego w dwóch wariantach do wyboru:

● Łosoś pieczony ze śliwką - połączenie delikatności mięsa ze słodyczą śliwki. Produkt doskonale smakuje zarówno na zimno, jak i po podgrzaniu, w towarzystwie ziemniaków i buraczków.
● Łosoś pieczony z grzybami - łagodny smak łososia w połączeniu z aromatem leśnych grzybów z pewnością zainteresuje miłośników kulinariów, zwłaszcza tych świątecznych.

Rodzina i goście pokochają nowe ryby na świątecznym stole, bowiem Łososia Pieczonego Fjørd Fiskursson wyróżnia jakość premium, a co za tym idzie, doskonały smak. Produkty są całkowicie naturalne - nie zawierają konserwantów, fosforanów czy sztucznych barwników. Aromat łososi norweskich jest mocno podkreślony autorskimi marynatami. Ryby są solone ręcznie, a następnie wzbogacane o naturalne przyprawy i dodatki.
Świątecznego Łososia Pieczonego przygotujesz na ciepło w dwóch prostych krokach: wyjmij rybę z opakowania i podgrzej w mikrofalówce lub piekarniku, a następnie świąteczne danie uzupełnij o ulubione dodatki i.. voilà! Gotowe! Co więcej - ryba smakuje równie dobrze na zimno - jako przystawka. Efekt? Masz szybką, oszczędzającą czas i wysiłek, a także smaczną i zdrową alternatywę dla karpia na świątecznym stole. Warto też dodać, że produkty zapakowane są w prawdziwie świąteczne opakowania, dzięki którym bez problemu wypatrzysz je w lodówkach
Źródło: materiały prasowe

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Kotlety mielone

Szybki , prosty i smaczny obiad , jakim są kotlety mielone . Myślę że jest to...

Odsłon: 378

30 min
7
15 min
21

Przepis dnia

Śniadania Racuchy z borówką

Pyszne śniadanie polecam i gwarantuję, że będziecie bardzo często wracać do t...

Odsłon: 480

60 min
6
15 min
9

Polecane artykuły

Informacje Egzotyczny owoc o wyjątkowym smaku. Jak jeść kiwano i co można z niego zrobić?

Kiwano – egzotyczny owoc z Afryki – cieszy się coraz większą popularnością w polskiej kuchni. I nic w tym dziwnego – nie dość, że zachwyca ono swoi...

1
Informacje Witaminy z grupy B – na co pomagają, w czym się znajdują?

Witaminy z grupy B są niezmiernie ważne dla naszego zdrowia. Wspierają funkcjonowanie układu nerwowego, przyczyniają się do utrzymania zdrowej skór...

0
Informacje Sezon grillowy czas zacząć! Oto prawdziwy „narodowy sport Polaków”

Grillowanie zajmuje ważne miejsce w sercach Polaków. Śmiało można stwierdzić, że to nasz sport narodowy, który jednoczy przyjaciół i rodziny w upal...

0
Informacje 5 grillowanych potraw mięsnych, którym trudno się oprzeć

W tym sezonie grillowym warto poeksperymentować ze smakami. Karkówka i kiełbaski? Jak najbardziej, ale może w kanapce i w towarzystwie warzyw? Podp...

0