Fot. 123RF/Picsel
Brzoskwiniowe orzeźwienie
Szklanka 350 ml - 1 porcja
Składniki:
- 1 torebka herbaty Ahmad Tea London Earl Grey
- 250 ml gorącej wody
- 60 ml syropu brzoskwiniowego
- 15 ml świeżego soku z cytryny
- Świeże liście mięty
- Plasterek cytryny
- Kostki lodu
Przygotowanie:
Herbatę Ahmad Tea London Earl Grey parzymy zgodnie z metodą zalecaną na opakowaniu. Gotowy napar studzimy, a następnie dodajemy do niego syrop brzoskwiniowy i sok z cytryny. Dokładnie mieszamy, wrzucamy kostki lodu, a na koniec mrożoną herbatę dekorujemy liśćmi mięty i plasterkiem cytryny.
Miętowa świeżość

Szklanka 350 ml - 1 porcja
Składniki:
- 1 torebka herbaty Ahmad Tea London Mint Mystique
- 250 ml gorącej wody
- 15 ml świeżego soku z cytryny
- 1 łyżka cukru
- 1 limonka
- Trawa cytrynowa lub świeże liście mięty
- Kostki lodu
Przygotowanie:
Herbatę Ahmad Tea London Mint Mystique parzymy zgodnie z metodą zalecaną na opakowaniu. Następnie dodajemy do niej cukier, mieszamy i odstawiamy napar do wystygnięcia. Do schłodzonej herbaty dodajemy sok z cytryny i kostki lodu. Do szklanki, w której będziemy podawać herbatę wyciskamy trochę soku z limonki, a następnie wlewamy napój. Dodatkowo możemy przetrzeć limonką krawędzie szklanki. Na koniec możemy dodać trawę cytrynową lub świeże liście mięty.
Waniliowa słodycz
Szklanka 350 ml - 1 porcja
Składniki:
- 1 torebka herbaty Ahmad Tea London Vanilla Tranquillity
- 250 ml gorącej wody
- 3 łyżeczki brązowego cukru
- 15 ml mleka
- Świeża laska wanilii
- Kostki lodu
Przygotowanie:
Herbatę Ahmad Tea London Vanilla Tranquillity parzymy zgodnie z metodą zalecaną na opakowaniu. Następnie dodajemy brązowy cukier, mieszamy i odstawiamy napar do wystygnięcia. Do schłodzonej herbaty dodajemy mleko i kostki lodu. Na koniec możemy dodać świeżą laskę wanilii.
Źródło: materiały prasowe