Naczynia ceramiczne NatureCook

Naczynia ceramiczne są chyba najbardziej zdrowymi, w pełni ekologicznymi i uniwersalnymi naczyniami. Poza tym ceramika znana i wykorzystywana jest już od pokoleń. Starożytni Grecy jako pierwsi zaczęli wytwarzać z niej naczynia, a w Polsce znana jest od 6 tysięcy lat.

Fot. Informacja prasowa

Jeżeli szukamy uniwersalnego naczynia, które posłuży nam przez długi czas warto postawić na tradycję i wybrać właśnie te wykonane z ceramiki. Firma Neoflam wprowadziła na rynek garnki NatureCook, które powstały dzięki połączeniu tysięcy lat tradycji z najnowszą technologią. Sposób ich wykonania nawiązuje do garncarstwa zapoczątkowanego przez naszych przodków z czasów epoki kamiennej.

Garnki NatureCook zostały wyprodukowane z naturalnych minerałów i gliny. Przez co są przyjazne środowisku i bezpieczne, bo pozbawione substancji niebezpiecznych dla zdrowia.
Kształt naczynia i materiały, z których powstało prowadzą do tego, że ciepło rozprowadza się równomiernie na całą powierzchnię, dzięki czemu potrawa zyskuje na smaku. Naczynie przez długi czas utrzymuje temperaturę, aby serwowane potrawy były jak najdłużej ciepłe.


NatureCook można używać na kuchni gazowej, elektrycznej, w kuchence mikrofalowej i w piekarniku. Dzięki odpornej na zarysowania powierzchni naczynia można myć w zmywarce lub przy użyciu stalowego zmywaka. Garnki wykazują dużą odporność na zmiany temperatury - wytrzymują podgrzewanie do 500 st. C i chłodzenie do -20 st. C, dlatego z powodzeniem można je przechowywać w lodówce czy zamrażalce.


Garnek świetnie może sprawdzić się do przygotowania dań jednogarnkowych, potraw do zapiekania, a nawet do przygotowania domowego chleba. Dzięki eleganckiemu kształtowi z powodzeniem będzie pasować do każdej kuchni.

Źródło: Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Sałatki Powiew wiosny

Aromatyczna i apetyczna sałatka, chrupiące ogórek, rzodkiewka, kremowe awokad...

Odsłon: 57

30 min
3
Desery Kruche ciast na mące kukurydzianej

Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...

Odsłon: 188

15 min
12

Polecane artykuły

Informacje Rewelacyjne ciasta z porzeczkami. 7 przepisów na każdą okazję

Porzeczki - w zależności od odmiany - charakteryzują się lekko cierpkim lub kwaśnym smakiem, który idealnie przełamuje słodycz. To właśnie dlatego...

23
Informacje Dlaczego ogórki są puste w środku? Prosty trik pomoże ci tego uniknąć

Co zrobić, żeby ogórki nie były puste w środku? Przygotowanie idealnych ogórków małosolnych lub kiszonych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mog...

311
Informacje Ogórki małosolne na sucho. Tak zrobione wychodzą pyszne i chrupiące

Jak zrobić perfekcyjne ogórki kiszone? W tym sezonie zdecydowanym hitem są ogórki małosolne na sucho. Jakie składniki dodać do tak przygotowanych o...

10
Informacje Biały nalot na ogórkach kiszonych. Czy trzeba je wyrzucić?

Ogórki kiszone zawierają mnóstwo prozdrowotnych właściwości, dlatego powinny gościć w naszej diecie przez cały rok. Na pewno nieraz po odkręceniu s...

25