Naczynia ceramiczne NatureCook

Naczynia ceramiczne są chyba najbardziej zdrowymi, w pełni ekologicznymi i uniwersalnymi naczyniami. Poza tym ceramika znana i wykorzystywana jest już od pokoleń. Starożytni Grecy jako pierwsi zaczęli wytwarzać z niej naczynia, a w Polsce znana jest od 6 tysięcy lat.

Fot. Informacja prasowa

Jeżeli szukamy uniwersalnego naczynia, które posłuży nam przez długi czas warto postawić na tradycję i wybrać właśnie te wykonane z ceramiki. Firma Neoflam wprowadziła na rynek garnki NatureCook, które powstały dzięki połączeniu tysięcy lat tradycji z najnowszą technologią. Sposób ich wykonania nawiązuje do garncarstwa zapoczątkowanego przez naszych przodków z czasów epoki kamiennej.

Garnki NatureCook zostały wyprodukowane z naturalnych minerałów i gliny. Przez co są przyjazne środowisku i bezpieczne, bo pozbawione substancji niebezpiecznych dla zdrowia.
Kształt naczynia i materiały, z których powstało prowadzą do tego, że ciepło rozprowadza się równomiernie na całą powierzchnię, dzięki czemu potrawa zyskuje na smaku. Naczynie przez długi czas utrzymuje temperaturę, aby serwowane potrawy były jak najdłużej ciepłe.


NatureCook można używać na kuchni gazowej, elektrycznej, w kuchence mikrofalowej i w piekarniku. Dzięki odpornej na zarysowania powierzchni naczynia można myć w zmywarce lub przy użyciu stalowego zmywaka. Garnki wykazują dużą odporność na zmiany temperatury - wytrzymują podgrzewanie do 500 st. C i chłodzenie do -20 st. C, dlatego z powodzeniem można je przechowywać w lodówce czy zamrażalce.


Garnek świetnie może sprawdzić się do przygotowania dań jednogarnkowych, potraw do zapiekania, a nawet do przygotowania domowego chleba. Dzięki eleganckiemu kształtowi z powodzeniem będzie pasować do każdej kuchni.

Źródło: Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
2
Przekąski sandwicz z bekonem

Uwaga! Szykuje się niezła wyżerka! Propozycja kanapek przygotowanych na grubo...

Odsłon: 127

wszystkie
10
Zupy zupa szczawiowa

..zupa szczawiowa najlepsza ze szczawiu prosto z ogrodu; więc przed koszeniem...

Odsłon: 62

15 min
4
30 min
35

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2