Fot. mateirały prasowe
Wiigilijne potrawy od najlepszych Chefów Kuchni z topowych restauracji to wygodna opcja i wspaniały prezent szczególnie dla tych, którzy nie mają czasu na przedświąteczne gotowanie! Świąteczną ofertę Delivery Week - Festiwalu na wynos organizowanego przez Restaurant Week - wzbogaciło wiele wyjątkowych restauracji. Wśród nich między innymi warszawski Elixir Dom Wódki, łódzka Farina Bianco, lubelska Insomnia Bar&Restaurant, wrocławskie Vertigo, szczecińskie Niebo Winebar&Cafe czy krakowski Nowy Spichlerz. Pełna lista restauracji dostępna jest na stronie festiwalu.
W ramach doświadczeń świątecznych utalentowani Chefowie Kuchni przygotują dla festiwalowych Gości wyjątkowe wigilijne menu na wynos. W cenie 100-250 zł/osoba Goście mogą sami komponować świąteczny jadłospis lub wybierać gotowe zestawy. Wśród najciekawszych potraw znajdziemy: tatar z jelenia ze szczypiorkiem, piklami i majonezem grzybowym (Brasserie Warszawska), konfitowaną nogę z kaczki z kaszotto z kaszy gryczanej, sosem figowym, mini marchewkami i chutney z buraka (TA'AM, Kraków), gulasz z dziczyzny duszony z jałowcem z dodatkiem boczniaków podawany kuskusem jerozolimskim (Forum Kulinarne, Wrocław) oraz wiele innych popisowych dań i doświadczeń. Nie zabraknie też typowo tradycyjnych potraw wigilijnych takich jak panierowany karp, śledzie w oleju lub śmietanie, staropolski barszcz z kiszonych buraków z uszkami, kapusta z grochem czy pierogi z kapustą i grzybami.
Zgodnie z festiwalową tradycją świąteczne menu można rezerwować każdego dnia do 22:00 na kolejny dzień i następne, aż do 22 grudnia. Ideą Delivery Week jest wzbogacenie świątecznych i poświątecznych doświadczeń restauracyjnych z bliskimi. To najlepszy wygodny wybór dla tych, którzy nie mają czasu na przedświąteczne gotowanie!
Źródło: materiały prasowe