Niech kucharze przygotują świąteczne potrawy za ciebie

Mycie okien, szorowanie dywanów, czyszczenie zakamarków za meblami. W natłoku przedświątecznych porządków nie masz energii na przygotowanie wigilijnego menu? Nic straconego!

Fot. mateirały prasowe

Wiigilijne potrawy od najlepszych Chefów Kuchni z topowych restauracji to wygodna opcja i wspaniały prezent szczególnie dla tych, którzy nie mają czasu na przedświąteczne gotowanie! Świąteczną ofertę Delivery Week - Festiwalu na wynos organizowanego przez Restaurant Week - wzbogaciło wiele wyjątkowych restauracji. Wśród nich między innymi warszawski Elixir Dom Wódki, łódzka Farina Bianco, lubelska Insomnia Bar&Restaurant, wrocławskie Vertigo, szczecińskie Niebo Winebar&Cafe czy krakowski Nowy Spichlerz. Pełna lista restauracji dostępna jest na stronie festiwalu.

W ramach doświadczeń świątecznych utalentowani Chefowie Kuchni przygotują dla festiwalowych Gości wyjątkowe wigilijne menu na wynos. W cenie 100-250 zł/osoba Goście mogą sami komponować świąteczny jadłospis lub wybierać gotowe zestawy. Wśród najciekawszych potraw znajdziemy: tatar z jelenia ze szczypiorkiem, piklami i majonezem grzybowym (Brasserie Warszawska), konfitowaną nogę z kaczki z kaszotto z kaszy gryczanej, sosem figowym, mini marchewkami i chutney z buraka (TA'AM, Kraków), gulasz z dziczyzny duszony z jałowcem z dodatkiem boczniaków podawany kuskusem jerozolimskim (Forum Kulinarne, Wrocław) oraz wiele innych popisowych dań i doświadczeń. Nie zabraknie też typowo tradycyjnych potraw wigilijnych takich jak panierowany karp, śledzie w oleju lub śmietanie, staropolski barszcz z kiszonych buraków z uszkami, kapusta z grochem czy pierogi z kapustą i grzybami.

Zgodnie z festiwalową tradycją świąteczne menu można rezerwować każdego dnia do 22:00 na kolejny dzień i następne, aż do 22 grudnia. Ideą Delivery Week jest wzbogacenie świątecznych i poświątecznych doświadczeń restauracyjnych z bliskimi. To najlepszy wygodny wybór dla tych, którzy nie mają czasu na przedświąteczne gotowanie!
Źródło: materiały prasowe

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Kremówka

Dwa płaty ciasta francuskiego przełożone dwoma kremami: budyniowym i śmietank...

Odsłon: 212

60 min
3
Ciasta Ciasto Maruda

Dlaczego jest to ciasto maruda? Z pewnością niejednokrotnie można marudzić w...

Odsłon: 1382

60 min
2
Desery Kokosowa biała chmurka bez pieczenia

Delikatne ciasto kokosowe z wiśniami. Szybciutkie i proste w wykonaniu. Ideal...

Odsłon: 1253

15 min
20
Ciasta Sernik pistacjowy

Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...

Odsłon: 1139

60 min
5

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2