Domowe obiady

Nowość od marki Florina. Patelnia Lava z głębokim dnem

Patelnia z kamienną nieprzywierającą powłoką Lava Stone marki FLORINA powraca w nowej odsłonie i w towarzystwie innych naczyń. W sprzedaży dostępne są również duży garnek oraz rondel.

Nowa głęboka patelnia Lava ma 5 cm wysokości i 4,5 mm grubości dna. Dzięki temu utrzymuje dłużej ciepło i nadaje się do duszenia "ciężkich" mięs. System Air Cusion pozwala na szybkie, beztłuszczowe smażenie.

Dzięki odpornej powłoce typu Lava Stone można zapomnieć o zarysowaniach i zniszczeniach. Naczynia posiadają pięciowarstwową powłokę z drobinkami piasku, która wytwarza pęcherzyki powietrza i tym sposobem zużywamy mniej tłuszczu, a jedzenie jest zdrowsze. Dodatkowo technologia Easy Clean ułatwia czyszczenie patelni i oszczędza czas.

Patelnia jest dostępna w trzech rozmiarach: 20 cm, 24 cm, 28 cm.

W serii Lava można znaleźć również garnek aluminiowy w trzech rozmiarach: 20 cm/poj. 2,4 L, 24 cm/poj. 4 L, 28 cm/poj. 7 L oraz rondel (18 cm i poj. 1,5 L).

Wszystkie naczynia z serii Lava nadają się do każdej kuchenki i posiadają wygodne uchwyty typu soft touch. Świetnie sprawdzą się do przyrządzania zdrowych i wymagających dań. Seria Lava jest dostępna w dwóch odcieniach: szarym i piaskowym.

Ceny sugerowane:
Patelnia 24 cm - 99,99 zł
Rondel -74,99 zł
Garnek 24 cm - 119,99 zł

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Śniadania Twarożek kokosowo pomarańczowy

Twarożek kokosowo- pomarańczowy podałam na śniadanie ze świeżym chrupiącym pi...

Odsłon: 108

15 min
6
Zupy Zupa ogórkowa z krojonymi ogórkami

Przepisów na zupę ogórkową jest tyle ile gospodyń. Moja zupa jest gęsta, poży...

Odsłon: 246

>60 min
6
Zupy Żurek z wędzonym tofu i ziemniakami

Przy wielkanocnym stole, wśród naszych gości są takie osoby, które nie jedzą...

Odsłon: 731

60 min
1
Sałatki Sałatka jajeczna z nutą chrzanu

Taka sałatka może być daniem śniadaniowym, albo można zabrać do pracy. Może b...

Odsłon: 5068

30 min
7
60 min
2

Polecane artykuły

Informacje Najlepiej sprawdzają się w cieście. Wystarczy zjeść garstkę, by poczuć przypływ sił witalnych

Orzechy makadamia mają bardzo przyjemny smak oraz mnóstwo wartości odżywczych, chociaż znaleźć możemy je w większości sklepów, nie są najpopularnie...

0
Informacje Nie tylko na wielkanocny stół. Posiej, a potem zrób pastę, jajecznicę i dorzuć do mięsa

Roślina o charakterystycznych drobnych zielonych listkach, ostrym smaku, oraz trudnej do zapisania nazwie to nieodłączny element Wielkanocy. Chyba...

0
Informacje Komu przysługuje posiłek regeneracyjny?

Zapewnienie posiłków regeneracyjnych w niektórych obszarach zawodowych jest uregulowane przepisami prawa. Jednak to nie tylko obowiązek pracodawcy,...

0
Informacje Jak przygotować makaron z gotowym pesto? Sekret tkwi w makaronie i sposobie gotowania

Makaron z pesto to pomysł na szybki i pyszny obiad. Jego przygotowanie wydaje się banalnie proste – ot, wystarczy ugotować makaron, nieco ostudzić,...

3