Nowość od marki Florina. Patelnia Lava z głębokim dnem

Patelnia z kamienną nieprzywierającą powłoką Lava Stone marki FLORINA powraca w nowej odsłonie i w towarzystwie innych naczyń. W sprzedaży dostępne są również duży garnek oraz rondel.

Nowa głęboka patelnia Lava ma 5 cm wysokości i 4,5 mm grubości dna. Dzięki temu utrzymuje dłużej ciepło i nadaje się do duszenia "ciężkich" mięs. System Air Cusion pozwala na szybkie, beztłuszczowe smażenie.

Dzięki odpornej powłoce typu Lava Stone można zapomnieć o zarysowaniach i zniszczeniach. Naczynia posiadają pięciowarstwową powłokę z drobinkami piasku, która wytwarza pęcherzyki powietrza i tym sposobem zużywamy mniej tłuszczu, a jedzenie jest zdrowsze. Dodatkowo technologia Easy Clean ułatwia czyszczenie patelni i oszczędza czas.

Patelnia jest dostępna w trzech rozmiarach: 20 cm, 24 cm, 28 cm.

W serii Lava można znaleźć również garnek aluminiowy w trzech rozmiarach: 20 cm/poj. 2,4 L, 24 cm/poj. 4 L, 28 cm/poj. 7 L oraz rondel (18 cm i poj. 1,5 L).

Wszystkie naczynia z serii Lava nadają się do każdej kuchenki i posiadają wygodne uchwyty typu soft touch. Świetnie sprawdzą się do przyrządzania zdrowych i wymagających dań. Seria Lava jest dostępna w dwóch odcieniach: szarym i piaskowym.

Ceny sugerowane:
Patelnia 24 cm - 99,99 zł
Rondel -74,99 zł
Garnek 24 cm - 119,99 zł

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
2
Przekąski sandwicz z bekonem

Uwaga! Szykuje się niezła wyżerka! Propozycja kanapek przygotowanych na grubo...

Odsłon: 125

wszystkie
10
Zupy zupa szczawiowa

..zupa szczawiowa najlepsza ze szczawiu prosto z ogrodu; więc przed koszeniem...

Odsłon: 54

15 min
4
30 min
35

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2