„Para do gara. Ona mówi, on gotuje” już 2 i 3 września w Czwórce

Kiedy on nie umie gotować i nie zna przepisu, a ona może jedynie na odległość dyrygować jego poczynaniami w kuchni, bezsilnie obserwując kolejne potknięcia, jedno jest pewne – komicznych sytuacji i gorących emocji nie zabraknie. Tym gorętszych, że do wygrania są niemałe pieniądze, o nagrodę i zwycięstwo rywalizują trzy pary, a na koniec przyrządzone potrawy oceni sam Mateusz Gessler.

Fot. program Para do Gara / Filip Naumienko

O tym wszystkim będzie się można o tym przekonać już w pierwszy weekend września – w sobotę i niedzielę o godz. 20:00 w Czwórce, oglądając pierwsze odcinki nowego programu rozrywkowego „Para do gara. Ona mówi, on gotuje”.  Gospodarzem show jest Mateusz Gessler – znakomity kucharz, restaurator, autor książek i juror programów kulinarnych, który w nowej produkcji daje się poznać od pełnej ciepła i poczucia humoru strony.

W każdym odcinku na wstępie prowadzący zapozna uczestniczki z przepisem swojego autorstwa. Panie nie będą mogły robić notatek ani towarzyszyć swoim partnerom podczas gotowania. Kiedy opuszczą studio, do akcji, w trzech zaaranżowanych kuchniach, wkroczą panowie. Każdy z mężczyzn będzie musiał przygotować danie jak najbliższe oryginału, w ściśle określonym czasie i pod dyktando swojej partnerki, obserwującej go na ekranie i porozumiewającej się z nim przez zestaw słuchawkowy. Oceny i punktacji gotowych potraw uczestniczki dokonają podczas degustacji z zasłoniętymi oczami, a na koniec swoje punkty przyzna także Mateusz Gessler.

W pierwszym odcinku – emisja w Czwórce w sobotę, 2 września, o godz. 20:00 - uczestnicy programu zmierzą się z gołąbkami. To zwykłe z pozoru danie okaże się wyzwaniem, które wywoła całą gamę skrajnych emocji – będzie na przemian gorąco i  chłodno, ostro i łagodnie, pikantnie i słodko, ale ani na chwilę nie zabraknie dobrej zabawy.

W tym odcinku do rywalizacji przystąpią: Magdalena i Jacek z Bydgoszczy – para z dużym poczuciem humoru i zamiłowaniem do przekomarzanek, Justyna i Wojtek z Gliwic – na co dzień prowadzący kanał na YouTube i TikToku o blaskach i cieniach życia młodych rodziców dwójki dzieci oraz  Olga i Krzesimir z Krakowa –  szalona dziewczyna, która nigdy nie przestaje żartować i zabawnie komentować sytuacji i jej partner, celnie odbijający każdą piłeczkę.
Choć polska kuchnia wydaje się łatwa, prosta i przyjemna, a już na pewno wszystkim znana, to pozory czasem mylą. Okazuje się, że to, co oczywiste, nie zawsze takie jest, a ugotowanie tradycyjnego dania może skończyć się prawdziwą katastrofą. Dla bohaterów tego odcinka przyrządzenie gołąbków było istną batalią: Jacek bał się surowego mięsa, Wojtek potrzebował pół główki kapusty, żeby zawinąć jednego gołąbka, a Krzesimir poległ na konfrontacji z maszynką do mięsa.

W drugim odcinku – emisja w Czwórce w niedzielę, 3 września, o godz. 20:00 – wystąpią: Iwona i Jakub z Suliszewic – małżeństwo muzyków, które uwielbia dobrą zabawę, Wiktoria i Jędrzej z Gdańska – niezwykle energetyczna para przyjaciół oraz Ilona i Kuba z Mińska Mazowieckiego – małżeństwo, które stanowi istną mieszankę wybuchową, choć zawsze pełną miłości i humoru. Zadaniem, z jakim się zmierzą, będzie przyrządzenie łososia w sosie cytrynowym i jajkiem pochet. W tym odcinku przekonamy się, że pogląd, iż gotowanie relaksuje i uspokaja, nie zawsze się sprawdza.  

Format „Para do gara” znany jest widzom już w ponad 10 krajach, m.in. we Francji, Brazylii, Słowacji, Turcji, Tajlandii czy w Niemczech. W każdym z nich bije rekordy oglądalności. W Brazylii od 2018 roku powstało 6 sezonów. We Francji na kanale France 2 wyemitowano ponad 200 odcinków, a program okazał się wielkim hitem access primetime. Format zanotował tam wzrost o 173% w stosunku do średniej pasma stacji. Niemiecki Sat. 1 w 2022 roku wyemitował 100 odcinków programu. 

Oglądaj premierowe odcinki programu "Para do gara" już 2 i 3 września o 20:00 w Czwórce!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Torcik z opłatkiem Barbie

Torcik przygotowałam dla mojej 6 letniej wnusi Magdaleny. Torcik bardzo pros...

Odsłon: 158

>60 min
9
60 min
16
30 min
25
30 min
5

Polecane artykuły

Informacje Najlepsze ciasta z owocami. Te przepisy to absolutne klasyki wśród deserów

Ciasta z owocami są prawdziwym symbolem lata. Gdy trwa sezon na soczyste truskawki, maliny czy śliwki, warto z niego skorzystać i przygotować lekki...

2
Informacje Co zrobić z młodego czosnku? Możesz ukisić, upiec, a młode pędy zblanszować

Wraz z nadejściem wiosny i lata w sklepach i na straganach zaczynają pojawiać się sezonowe warzywa, a wśród nich młody czosnek – znany z intensywne...

6
Informacje Dania z resztek z grilla. Pierożki, frittata i forszmak z grillowanym mięsem

Lato to idealny moment na spotkania ze znajomymi przy ogrodowym grillu. Jeśli po całonocnym biesiadowaniu zostało ci dużo resztek, nie wyrzucaj ich...

2
Informacje Rewelacyjne ciasta z porzeczkami. 7 przepisów na każdą okazję

Porzeczki - w zależności od odmiany - charakteryzują się lekko cierpkim lub kwaśnym smakiem, który idealnie przełamuje słodycz. To właśnie dlatego...

26