„Para do gara. Ona mówi, on gotuje” nowe odcinki już 28 i 29 października w Czwórce

Jak co tydzień przed uczestnikami show stanie niełatwe zadanie. W 17. odcinku rywalizujące ze sobą pary będą musiały przygotować egzotyczne danie — curry z młodymi warzywami i krewetkami. W 18. odcinku Mateusz Gessler przeniesie widzów do czasów PRLu, a to za sprawą bryzola, który w tamtym okresie często królował na salonach.

Fot. Kacper Rzechowski / materiały prasowe Czwórka

Co wydarzy się w 17. odcinku "Para do gara. Ona mówi, on gotuje"? 

Krewetki, choć wciąż wydają się daniem egzotycznym, to jednak coraz częściej pojawiają się na polskich stołach. Pojawią się także w tym odcinku show „Para do Gara. Ona mówi, on gotuje” przysparzając sporo kłopotów próbującym je przyrządzić uczestnikom. Anię i Jerzego z Kobyłki będą bardzo bawiły błędy konkurentów. Nic nie byłoby w tym zaskakującego, gdyby później sami bezmyślnie ich nie powielili. Jarek i Maria, czyli międzynarodowe polsko-ukraińskie małżeństwo tiktokerów  z Rybnika, również potrafią zaskoczyć. Jarek to restaurator, który kuchnię omija szerokim łukiem, bo Jarek jest od wyglądania... I rzeczywiście będzie świetnie wyglądał, a jak będzie gotował, to już warto zobaczyć na własne oczy. Tymczasem Ola i Piotr z Warszawy zaprezentują  informatyczne podejście do kuchni i na własnej skórze przekonają się, że gotowanie nie przypomina programowania i system zero jedynkowy w tym wypadku się nie sprawdza.

Co zobaczymy w 18. odcinku "Para do gara. Ona mówi, on gotuje"?

W tym odcinku show „Para do gara. Ona mówi, on gotuje” na chwilę przeniesiemy się do czasów PRLu, a wszystko za sprawą legendarnego bryzola – dania, które często pojawiało się na stołach w tamtym okresie. Iwona i Robert, czyli małżeństwo naukowców z Krakowa podczas gotowania pokaże, co to znaczy dokładność i precyzja. Prywatnie to jednak para z ogromną fantazją, o czym można będzie się przekonać, słuchając wspomnień z ich pierwszej randki, która odbyła się w niebanalnym miejscu, bo w spalarni śmieci… Dominika i Łukasz z Gowarzewa w Wielkopolsce wczują się w klimat czasów PRLu, czyli on będzie stroszył piórka, myśląc, że rządzi, a władza i tak pozostanie po jej stronie. Z kolei Magdalena i Bogdan z Zabrza zaprezentują dwa różne podejścia do gotowania. Ona będzie poganiała, on zaś będzie uspokajał, bo człowiek pracy się nie śpieszy - człowiek pracy pracuje!

Oglądaj nowe odcinki programu "Para do gara. Ona mówi, on gotuje" już w sobotę i niedzielę o 17:00 w Czwórce!

Źródło: materiały prasowe Czwórka
Opracowała: Redakcja Smaker.pl

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dodatki brokuły z masłem orzechowym

Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...

Odsłon: 50

30 min
4
Dania główne Danie z bobu i młodych ziemniaków

Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...

Odsłon: 14

30 min
1

Polecane artykuły

Informacje Rewelacyjne ciasta z porzeczkami. 7 przepisów na każdą okazję

Porzeczki - w zależności od odmiany - charakteryzują się lekko cierpkim lub kwaśnym smakiem, który idealnie przełamuje słodycz. To właśnie dlatego...

21
Informacje Dlaczego ogórki są puste w środku? Prosty trik pomoże ci tego uniknąć

Co zrobić, żeby ogórki nie były puste w środku? Przygotowanie idealnych ogórków małosolnych lub kiszonych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mog...

308
Informacje Ogórki małosolne na sucho. Tak zrobione wychodzą pyszne i chrupiące

Jak zrobić perfekcyjne ogórki kiszone? W tym sezonie zdecydowanym hitem są ogórki małosolne na sucho. Jakie składniki dodać do tak przygotowanych o...

8
Informacje Biały nalot na ogórkach kiszonych. Czy trzeba je wyrzucić?

Ogórki kiszone zawierają mnóstwo prozdrowotnych właściwości, dlatego powinny gościć w naszej diecie przez cały rok. Na pewno nieraz po odkręceniu s...

25