Domowe obiady

Powraca Restaurant Week!

Nareszcie wracają restauracje. A z nimi startuje największe w Polsce wydarzenie kulinarne - Festiwal Restaurant Week!

Fot. 123RF/Picsel

Wiosenna edycja potrwa niemal trzy tygodnie (9-27.06) i weźmie w niej udział prawie 400 restauracji z 14 regionów. Na Gości spragnionych kulinarnych doświadczeń czekają największe przeboje najlepszych restauracji i prezenty od partnerów w festiwalowej cenie 59zł. Trwają już rezerwacje na www.RestaurantWeek.pl. Festiwal odbywa się formule #zerowaste, zgodnie z hasłem #SzanujJedzenie.

Wiosenna edycja Restaurant Week odbędzie się pod hasłem: "IDŹ! na bestsellery najlepszych restauracji". Festiwal będzie więc wielkim świętem powrotu sceny restauracyjnej, w którym bohaterami są najlepsze flagowe dania topowych Chefów. Goście będą mogli spróbować zarówno dań kuchni polskiej, jak i wielu kuchni świata. W ofercie festiwalowej dostępne będą dania jarskie, rybne oraz mięsne w specjalnej cenie 59 zł, która wspomoże odbudowanie się branży gastronomicznej.

- Tegoroczny Restaurant Week będzie szczególny z kilku powodów. Festiwal ma za zadanie pomóc restauracjom odrodzić się po kilku miesiącach zamknięcia. Mamy nadzieję, że dzięki wsparciu wspaniałych Gości to się uda! Ponadto podczas wiosennej edycji Goście, poza utęsknioną atmosferą restauracji, doświadczą popisowych dań stworzonych w wiodących restauracjach. Festiwalowa edycja bestsellerowych dań będzie więc przede wszystkim przedstawieniem najlepszych restauracji "w pigułce" - tak, aby Goście prócz samej atmosfery restauracyjnej mogli poczuć również najchętniej wybierane smaki w restauracjach.- mówią Paweł Światczyński i Maciej Żakowski, organizatorzy Restaurant Week.

W Festiwalu weźmie udział prawie 400 najlepszych restauracji m.in.: z Krakowa, Trójmiasta, Wrocławia, Warszawy, Poznania, Łodzi, Szczecina, Białegostoku, Rzeszowa oraz regionów Silesii, Lubelskiego i Podhala. Wśród nich m.in. krakowskie Mahō sushi & restaurant, Kazimir Restaurant & Bar, Four czy warszawskie Po Wiśle, KLONN, Le Braci, Restauracja Baczewscy czy Tremo w podwarszawskim Hotelu Pałac Alexandrinum****. Wśród festiwalowych restauracji znalazły się także m.in. trójmiejskie Fisherman Sopot, Felini Gdańsk; poznańskie Kuchnia i Wino, Rynek - Sheraton; wrocławskie Enigma RestoBar, Art. Restauracja, Folgujemy, Vertigo Jazz Club & Restaurant; lubelskie MOJO Kuchnia & Przyjaciele, Legendy Miasta; podhalańskie Krajobrazy, Novobilski, Góralska Tradycja; rzeszowskie Lukr, Kucharze, Patio; śląskie Ważne Miejsce (Katowice), Boska (Gliwice); toruńskie Hotel Nicolaus & Culinary, El Barrio; mazurskie Restauracja Hotelu Omega, We Młynie; szczecińskie Palmyra, Va Banque; białostockie Świętojańska 21, Kwestia Czasu oraz łódzkie Powidok, Fatamorgana.

W ramach Festiwalu organizowanego przez RestaurantClub.pl najlepsze restauracje przygotowały swoje flagowe menu. Zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru będzie dostępny w specjalnej cenie 59 zł. Każdy pełnoletni Gość otrzyma w prezencie także koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic.

Wsparcie dla otwarcia restauracji przekazała w tej edycji marka Coca-Cola. Wszystkie uczestniczące restauracje otrzymały za darmo napój Coca-Cola Zero, który będzie sprzedawany za 5 zł. Kwota ta w całości trafi na konto restauracji.

Co ważne - płacąc BLIKiem za rezerwację na Restaurant Week, od wtorku 25 maja, pierwsze 9 000 Gości, którzy dokonają rezerwacji otrzyma 10 złotych zniżki na swoją rezerwację festiwalową. Miejsca można już rezerwować online na stronie www.RestaurantWeek.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowana żywność w restauracjach ograniczona jest do minimum.

Bezpieczeństwo Gości jest dla organizatorów priorytetem. Dzięki Partnerowi Higienicznemu restauracje otrzymały nowy spray CIF Disinfect & Shine. Czyszcząco-dezynfekujący CIF Disinfect & Shine skutecznie czyści i zabija 99,9% bakterii i wirusów*, w tym wirusa choroby COVID-19 . Restauracje otrzymały również Kartę Higieny zgodną z oficjalnymi i aktualnymi wytycznymi sanitarnymi, na podstawie której odbywa się Festiwal

Nie czekaj! #IDŹ! na bestsellery najlepszych restauracji i pomóż odrodzić się scenie restauracyjnej!

Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl.

Festiwal "Restaurant Week" został objęty przez nas patronatem medialnym.

------------------

*Produktów biobójczych należy używać z zachowaniem środków ostrożności. Przed każdym użyciem należy przeczytać etykietę i informacje dotyczące produktu. *zabija wirusy osłonkowe w tym koronawirusa SARS Cov-2 i Vaccinia Ankara.

Zobacz, jak łatwo możesz zarabiać ze Smakerem. Kliknij!

Zarabiaj na swoich przepisach!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Trufle Oreo

Oreo trufle przygotujesz w zaledwie 30 minut, bez pieczenia, wykonane z zaled...

Odsłon: 23

30 min
0
15 min
15
60 min
13

Polecane artykuły

Informacje Ten napój oczyszcza jelita z toksyn. Pij rano, szybko dostrzeżesz efekty

Wszyscy kochamy dobre jedzenie, czasami jednak po obfitym posiłku możesz czuć się ciężko. Wówczas warto poszukać domowego sposobu, który poprawi tr...

245
Informacje Co jeść w marcu? Te owoce i warzywa łącz z kaszą, fasolą i orzechami

Gdy za oknem coraz częściej pojawiają się promienie słońca, od razu przychodzi ochota na bardziej wiosenne dania. Choć w marcu na nowalijki jeszcze...

0
Informacje Regulują wysoki cukier i cholesterol. Zrób koktajl, batoniki i chleb otrębów orkiszowych

Otręby to jeden z najcenniejszych pokarmów, jakie mogą znaleźć się w twojej diecie. Największą popularnością cieszą się otręby pszenne, żytnie i ow...

0
Informacje Pij na czczo. Odzyskasz dawną energię i stracisz kilogramy, których przybyło zimą

To naturalne, że zimą nieco przybieramy na wadze. Przed latem marzymy jednak, aby z powrotem pozbyć się wszystkich nadmiarowych kilogramów. Z pomoc...

0