Najlepsze przepisy na ogórki

Powraca Restaurant Week!

Nareszcie wracają restauracje. A z nimi startuje największe w Polsce wydarzenie kulinarne - Festiwal Restaurant Week!

Fot. 123RF/Picsel

Wiosenna edycja potrwa niemal trzy tygodnie (9-27.06) i weźmie w niej udział prawie 400 restauracji z 14 regionów. Na Gości spragnionych kulinarnych doświadczeń czekają największe przeboje najlepszych restauracji i prezenty od partnerów w festiwalowej cenie 59zł. Trwają już rezerwacje na www.RestaurantWeek.pl. Festiwal odbywa się formule #zerowaste, zgodnie z hasłem #SzanujJedzenie.

Wiosenna edycja Restaurant Week odbędzie się pod hasłem: "IDŹ! na bestsellery najlepszych restauracji". Festiwal będzie więc wielkim świętem powrotu sceny restauracyjnej, w którym bohaterami są najlepsze flagowe dania topowych Chefów. Goście będą mogli spróbować zarówno dań kuchni polskiej, jak i wielu kuchni świata. W ofercie festiwalowej dostępne będą dania jarskie, rybne oraz mięsne w specjalnej cenie 59 zł, która wspomoże odbudowanie się branży gastronomicznej.

- Tegoroczny Restaurant Week będzie szczególny z kilku powodów. Festiwal ma za zadanie pomóc restauracjom odrodzić się po kilku miesiącach zamknięcia. Mamy nadzieję, że dzięki wsparciu wspaniałych Gości to się uda! Ponadto podczas wiosennej edycji Goście, poza utęsknioną atmosferą restauracji, doświadczą popisowych dań stworzonych w wiodących restauracjach. Festiwalowa edycja bestsellerowych dań będzie więc przede wszystkim przedstawieniem najlepszych restauracji "w pigułce" - tak, aby Goście prócz samej atmosfery restauracyjnej mogli poczuć również najchętniej wybierane smaki w restauracjach.- mówią Paweł Światczyński i Maciej Żakowski, organizatorzy Restaurant Week.

W Festiwalu weźmie udział prawie 400 najlepszych restauracji m.in.: z Krakowa, Trójmiasta, Wrocławia, Warszawy, Poznania, Łodzi, Szczecina, Białegostoku, Rzeszowa oraz regionów Silesii, Lubelskiego i Podhala. Wśród nich m.in. krakowskie Mahō sushi & restaurant, Kazimir Restaurant & Bar, Four czy warszawskie Po Wiśle, KLONN, Le Braci, Restauracja Baczewscy czy Tremo w podwarszawskim Hotelu Pałac Alexandrinum****. Wśród festiwalowych restauracji znalazły się także m.in. trójmiejskie Fisherman Sopot, Felini Gdańsk; poznańskie Kuchnia i Wino, Rynek - Sheraton; wrocławskie Enigma RestoBar, Art. Restauracja, Folgujemy, Vertigo Jazz Club & Restaurant; lubelskie MOJO Kuchnia & Przyjaciele, Legendy Miasta; podhalańskie Krajobrazy, Novobilski, Góralska Tradycja; rzeszowskie Lukr, Kucharze, Patio; śląskie Ważne Miejsce (Katowice), Boska (Gliwice); toruńskie Hotel Nicolaus & Culinary, El Barrio; mazurskie Restauracja Hotelu Omega, We Młynie; szczecińskie Palmyra, Va Banque; białostockie Świętojańska 21, Kwestia Czasu oraz łódzkie Powidok, Fatamorgana.

W ramach Festiwalu organizowanego przez RestaurantClub.pl najlepsze restauracje przygotowały swoje flagowe menu. Zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru będzie dostępny w specjalnej cenie 59 zł. Każdy pełnoletni Gość otrzyma w prezencie także koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic.

Wsparcie dla otwarcia restauracji przekazała w tej edycji marka Coca-Cola. Wszystkie uczestniczące restauracje otrzymały za darmo napój Coca-Cola Zero, który będzie sprzedawany za 5 zł. Kwota ta w całości trafi na konto restauracji.

Co ważne - płacąc BLIKiem za rezerwację na Restaurant Week, od wtorku 25 maja, pierwsze 9 000 Gości, którzy dokonają rezerwacji otrzyma 10 złotych zniżki na swoją rezerwację festiwalową. Miejsca można już rezerwować online na stronie www.RestaurantWeek.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowana żywność w restauracjach ograniczona jest do minimum.

Bezpieczeństwo Gości jest dla organizatorów priorytetem. Dzięki Partnerowi Higienicznemu restauracje otrzymały nowy spray CIF Disinfect & Shine. Czyszcząco-dezynfekujący CIF Disinfect & Shine skutecznie czyści i zabija 99,9% bakterii i wirusów*, w tym wirusa choroby COVID-19 . Restauracje otrzymały również Kartę Higieny zgodną z oficjalnymi i aktualnymi wytycznymi sanitarnymi, na podstawie której odbywa się Festiwal

Nie czekaj! #IDŹ! na bestsellery najlepszych restauracji i pomóż odrodzić się scenie restauracyjnej!

Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl.

Festiwal "Restaurant Week" został objęty przez nas patronatem medialnym.

------------------

*Produktów biobójczych należy używać z zachowaniem środków ostrożności. Przed każdym użyciem należy przeczytać etykietę i informacje dotyczące produktu. *zabija wirusy osłonkowe w tym koronawirusa SARS Cov-2 i Vaccinia Ankara.

Zobacz, jak łatwo możesz zarabiać ze Smakerem. Kliknij!

Zarabiaj na swoich przepisach!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
5
Śniadania Wytrawny mus młodych buraczków

Doskonały mus z surowych młodych buraczków , świetne pierwsze lub drugie śnia...

Odsłon: 767

30 min
130

Przepis dnia

Zupy Rosół drobiowy na niedzielę

Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...

Odsłon: 419

30 min
9
Desery Piankowa galaretka

Najprostszy deser na świecie, zrobi je nawet dziecko. Idealne orzeźwienie na...

Odsłon: 153

15 min
8
>60 min
19

Polecane artykuły

Informacje Chłodnik bułgarski lub litewski, a może hiszpańskie gazpacho. Wyśmienite dania na gorące dni

Żar lejący się z nieba w trakcie letnich miesięcy nie sprzyja apetytowi. Warto w tym czasie stawiać na orzeźwiające potrawy, które pomogą nieco łat...

1
Informacje Zaskakujący miks dwóch polskich klasyków. Co zrobić z porzeczkoagrestu?

Niewiele osób wie o istnieniu tego bogatego w witaminy owocu. Niezależnie od tego, czy będziecie go zajadać na surowo, jako zdrową przekąskę, czy j...

10
Informacje Najlepsze ciasta z owocami. Te przepisy to absolutne klasyki wśród deserów

Ciasta z owocami są prawdziwym symbolem lata. Gdy trwa sezon na soczyste truskawki, maliny czy śliwki, warto z niego skorzystać i przygotować lekki...

8
Informacje Co zrobić z młodego czosnku? Możesz ukisić, upiec, a młode pędy zblanszować

Wraz z nadejściem wiosny i lata w sklepach i na straganach zaczynają pojawiać się sezonowe warzywa, a wśród nich młody czosnek – znany z intensywne...

9