Składniki:
1½ szklanki mąki
½ łyżeczki sody oczyszczonej
½ łyżeczki soli
1½ łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka kardamonu
3 jajka
1 szklanka cukru
3/4 szklanki oleju
2 szklanki startej marchewki
1 kostka masła
½ szklanki cukru pudru
1 łyżka mleka
200 g czarnej masy cukrowej
50 g białej masy cukrowej
zielona masa plastyczna do ozdoby
Sposób przygotowania:
![Smaker](https://assetssmaker.iplsc.com/images/logo-advert.png?v1)
Mąkę, sodę, sól, proszek do pieczenia, cynamon i kardamon wymieszać w jednej misce. W drugiej utrzeć jajka z cukrem, dodać olej oraz starte marchewki. Składniki z obu mis wymieszać, przelać do foremek i piec 25 minut w temperaturze 180°C.
Masło i cukier puder utrzeć, dodać łyżkę mleka, wymieszać i schłodzić w lodówce.
Przestudzone babeczki ozdobić kremem. Z masy plastycznej zrobić dekoracje (głowę owcy) i przykleić na babeczkę.
Dekoracja:
Na talerz wyłożyć zieloną masę plastyczną, która będzie imitować trawę. Postawić na niej babeczki.