Ewa_Gotuje

Sylwia Stachyra – uczestniczka międzynarodowego „Top Chefa” i stand-uper Rafał Pacześ gośćmi „Hell’s Kitchen”!

W dzisiejszym odcinku „Hell’s Kitchen” uczestników odwiedzą wyjątkowi goście – Sylwia Stachyra i Rafał Pacześ!

Sylwia Stachyra i Rafał Pacześ w Hell's Kitchen / Fot. Krystian Szczęsny/Polsat

Sylwia Stachyra, zwyciężczyni 7. edycji TOP CHEF Polska, na początku marca rozpoczęła w Londynie walkę w światowym formacie TOP CHEF World All-Stars! Sylwia jest nie tylko jedyną Polką, ale też jedyną reprezentantką z całej Europy Wschodniej!

- Jestem niezwykle dumna, że mogę reprezentować Polskę i że to właśnie mnie wybrano do programu z całej Europy Wschodniej – mówi Sylwia Stachyra. – Już czuję się z tego powodu wygrana, chociaż 250 tysięcy dolarów to nie byle jaka nagroda w Polsce byłabym milionerką. Dla mnie najważniejsze jest to, że mam szansę pokazać moje umiejętności kulinarne i naszą polską kuchnię. Chciałabym zadziwić smakami, doborem przypraw, pokazać jak silnym i ciekawym gastronomicznie narodem jesteśmy. Proszę trzymać za mnie kciuki. Nie miałam zbyt dużo czasu na przygotowania, a ta edycja jest bardzo gorąca! 16 kucharzy z różnych stron świata, z różnych kulinarnych kultur, z innych smaków, no i doborowe jury. Dla mnie to wyzwanie i wspaniała przygoda!   

Drugim gościem będzie Rafał Pacześ – najlepszy komik wśród restauratorów i najlepszy restaurator wśród komików! Jego wystąpienia gromadzą tłumy widzów, którzy cenią go za cięty język i bezkompromisowość.

W tym odcinku każda  z drużyn ma za zadanie zrobić jedną pizzę podzieloną na pół – jedna połowa musi być klasyczna, a druga nietypowa, zwariowana…

Co wymyślą uczestnicy? Czym zaskoczą gości i szefa kuchni? Stawka jest wysoka! Bo zwycięska pizza trafi do menu „Hell’s Kitchen”.

Nowy odcinek „Hell's Kitchen” dziś o godz. 21:10 w Polsacie!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Ceviche z dorsza

Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...

Odsłon: 33

60 min
2
Dania główne Pałki z kurczaka w warzywach

Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...

Odsłon: 292

30 min
8
Dania główne Kołduny tyszkiewiczowskie

Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...

Odsłon: 1259

30 min
2
Desery Ciasto Jabłkowe orzeźwienie

Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na orzeźwiające ciasto z jabłkie...

Odsłon: 289

30 min
10
Sałatki Sałatka pieczarkowa

Przygotuj sałatkę pieczarkową na kolację lub spotkanie z przyjaciółmi. W tym...

Odsłon: 133480

15 min
146

Polecane artykuły

Informacje Lubczyk w kuchni i dla zdrowia. Afrodyzjak z przydomowego ogródka

Zioła w kuchni sprawiają, że nasze dania są nie tylko pyszniejsze, ale również zdrowsze. Aż chce się zanurzyć nos w talerz, gdy znajduje się na nim...

2
Informacje Pierożki i kurczak po chińsku. Zrobisz raz i przepadniesz

To prawda, że podróże kształcą. Dotyczy to nie tylko poznawania zwyczajów czy zabytków, ale też kuchni. Niektóre z nich są tak odmienne od naszej,...

3
Ewa gotuje Znakomite dania i dodatki na grilla

Maj to miesiąc, kiedy rozpoczynamy sezon grillowy, to właśnie teraz poszukujemy nowych i sprawdzonych przepisów na dania i przekąski z rusztu, któr...

1
Informacje Odkryj zapomniane przepisy z kajetu babci. Rumianek - właściwości i zastosowanie w kuchni

Rumianek to jedno z najpopularniejszych ziół goszczących w polskich domach. Uchodzi on nie tylko za skuteczny lek na rozmaite dolegliwości, ale rów...

5