Sylwia Stachyra – uczestniczka międzynarodowego „Top Chefa” i stand-uper Rafał Pacześ gośćmi „Hell’s Kitchen”!

W dzisiejszym odcinku „Hell’s Kitchen” uczestników odwiedzą wyjątkowi goście – Sylwia Stachyra i Rafał Pacześ!

Sylwia Stachyra i Rafał Pacześ w Hell's Kitchen / Fot. Krystian Szczęsny/Polsat

Sylwia Stachyra, zwyciężczyni 7. edycji TOP CHEF Polska, na początku marca rozpoczęła w Londynie walkę w światowym formacie TOP CHEF World All-Stars! Sylwia jest nie tylko jedyną Polką, ale też jedyną reprezentantką z całej Europy Wschodniej!

- Jestem niezwykle dumna, że mogę reprezentować Polskę i że to właśnie mnie wybrano do programu z całej Europy Wschodniej – mówi Sylwia Stachyra. – Już czuję się z tego powodu wygrana, chociaż 250 tysięcy dolarów to nie byle jaka nagroda w Polsce byłabym milionerką. Dla mnie najważniejsze jest to, że mam szansę pokazać moje umiejętności kulinarne i naszą polską kuchnię. Chciałabym zadziwić smakami, doborem przypraw, pokazać jak silnym i ciekawym gastronomicznie narodem jesteśmy. Proszę trzymać za mnie kciuki. Nie miałam zbyt dużo czasu na przygotowania, a ta edycja jest bardzo gorąca! 16 kucharzy z różnych stron świata, z różnych kulinarnych kultur, z innych smaków, no i doborowe jury. Dla mnie to wyzwanie i wspaniała przygoda!   

Drugim gościem będzie Rafał Pacześ – najlepszy komik wśród restauratorów i najlepszy restaurator wśród komików! Jego wystąpienia gromadzą tłumy widzów, którzy cenią go za cięty język i bezkompromisowość.

W tym odcinku każda  z drużyn ma za zadanie zrobić jedną pizzę podzieloną na pół – jedna połowa musi być klasyczna, a druga nietypowa, zwariowana…

Co wymyślą uczestnicy? Czym zaskoczą gości i szefa kuchni? Stawka jest wysoka! Bo zwycięska pizza trafi do menu „Hell’s Kitchen”.

Nowy odcinek „Hell's Kitchen” dziś o godz. 21:10 w Polsacie!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Najlepszy krem śmietankowy z brzoskwiniami

Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...

Odsłon: 67

30 min
8
Dodatki brokuły z masłem orzechowym

Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...

Odsłon: 40

30 min
3
60 min
4
Desery Najprostszy przepis na biszkopt

Biszkopt przygotowany z idealnego ciasta na biszkopt. Przepis prosty, a biszk...

Odsłon: 113

15 min
6

Polecane artykuły

Informacje Rewelacyjne ciasta z porzeczkami. 7 przepisów na każdą okazję

Porzeczki - w zależności od odmiany - charakteryzują się lekko cierpkim lub kwaśnym smakiem, który idealnie przełamuje słodycz. To właśnie dlatego...

21
Informacje Dlaczego ogórki są puste w środku? Prosty trik pomoże ci tego uniknąć

Co zrobić, żeby ogórki nie były puste w środku? Przygotowanie idealnych ogórków małosolnych lub kiszonych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mog...

306
Informacje Ogórki małosolne na sucho. Tak zrobione wychodzą pyszne i chrupiące

Jak zrobić perfekcyjne ogórki kiszone? W tym sezonie zdecydowanym hitem są ogórki małosolne na sucho. Jakie składniki dodać do tak przygotowanych o...

8
Informacje Biały nalot na ogórkach kiszonych. Czy trzeba je wyrzucić?

Ogórki kiszone zawierają mnóstwo prozdrowotnych właściwości, dlatego powinny gościć w naszej diecie przez cały rok. Na pewno nieraz po odkręceniu s...

25