Najlepsze przepisy na ogórki

Tarty warzywne i marchewkowe babeczki w Bake Off Junior

W kolejnym odcinku "Bake off Junior" uczestnicy będą musieli wykazać się znajomością kilku technik kucharskich. Czy wszystkim uda się upiec tartę i przygotować bajkowe babeczki?

W poprzednim tygodniu jednego z najsłodszych programów telewizyjnych juniorzy zmierzyli się z bardzo trudnym wypiekiem, którego perfekcyjne przygotowanie może sprawić kłopot niejednemu dorosłemu! Dzieci miały za zadanie przygotować "drip cake" - tort dekorowany polewą, która ściekając po krawędziach, tworzy "sople". Tort Julki okazał się najlepszy, zarówno pod względem dekoracji, jak i smaku.

W następnej konkurencji uczestnicy udowodnili, że potrafią przygotować perfekcyjne ciasto na pizzę, ale nie taką klasyczną, z sosem pomidorowym, a słodką, którą można podać na deser.

Zobacz przepis na pizzę Ani Z. Kliknij >>

Po podsumowaniu obu konkurencji jurorzy jednogłośnie okrzyknęli Anię, gwiazdą wypieków drugiego odcinka. Z programem pożegnały się, aż dwie osoby, Wiktoria oraz Maciek.

Co wydarzy się dzisiaj?

W trzecim odcinku pierwszej polskiej edycji "Bake Off Junior" przed uczestnikami również dwa zadania, w których powinni wykazać się znajomością kilku technik kulinarnych. W pierwszym juniorzy przygotują tarty warzywne według przepisu jurorów - Michała Brysia i Krzysztofa Ilnickiego.

W kolejnej konkurencji, dzieci upieką babeczki marchewkowe. Ale nie tylko ich smak będzie miał znaczenie. Dodatkowym utrudnieniem okaże się wykończenie wypieku. Bowiem zwieńczeniem każdej babeczki mają być bohaterowie bajek lub potworki wykonane z kremu.

Przepisy z programu "Bake Off Junior" znajdziesz w naszym serwisie tuż po emisji odcinka!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Polecane artykuły

Informacje Najlepsze ciasta z owocami. Te przepisy to absolutne klasyki wśród deserów

Ciasta z owocami są prawdziwym symbolem lata. Gdy trwa sezon na soczyste truskawki, maliny czy śliwki, warto z niego skorzystać i przygotować lekki...

5
Informacje Co zrobić z młodego czosnku? Możesz ukisić, upiec, a młode pędy zblanszować

Wraz z nadejściem wiosny i lata w sklepach i na straganach zaczynają pojawiać się sezonowe warzywa, a wśród nich młody czosnek – znany z intensywne...

9
Informacje Dania z resztek z grilla. Pierożki, frittata i forszmak z grillowanym mięsem

Lato to idealny moment na spotkania ze znajomymi przy ogrodowym grillu. Jeśli po całonocnym biesiadowaniu zostało ci dużo resztek, nie wyrzucaj ich...

3
Informacje Rewelacyjne ciasta z porzeczkami. 7 przepisów na każdą okazję

Porzeczki - w zależności od odmiany - charakteryzują się lekko cierpkim lub kwaśnym smakiem, który idealnie przełamuje słodycz. To właśnie dlatego...

26