Testujemy parowar uniwersalny UNOLD

Przywiązujesz coraz większą wagę do zdrowego stylu życia? Starasz się kupować ekologiczne produkty, gotować dania niskokaloryczne i obniżonej zawartości tłuszczu? Jeśli odpowiedziałeś twierdząco, to znak, że powinieneś zaopatrzyć się w uniwersalny parowar!

Dania gotowane na parze są znacznie zdrowsze i smaczniejsze od tych, przygotowanych w sposób tradycyjny. Możemy mieć pewność, że podczas ich przyrządzania nie stracą swoich witamin i mikroelementów. Dzięki firmie UNOLD mieliśmy okazję sprawdzić jak działa parowar uniwersalny i urządzenie do gotowania jajek w jednym.

W skład parowaru wchodzi: wkład do gotowania 8 jajek, 2 wkłady do gotowania na parze, pojemnik na ryż oraz kubek z miarką i bardzo czytelna instrukcja obsługi.

Testy rozpoczęliśmy od ugotowania perfekcyjnych jajek. Musimy przyznać, że początkowo byliśmy dość sceptycznie do tego nastawieni, ze względu na konieczność nakłuwania każdego z jajek - jest to niezbędne, aby nie pękły podczas przygotowywania. Szybko jednak przekonaliśmy się, że to mała niedogodność, jajka niezależnie od wyboru stopnia twardości (miękkie, średnio-twarde i twarde) zawsze wychodziły idealnie. Dużym plusem jest to, że po zakończeniu gotowania rozbrzmiewa sygnał dźwiękowy i urządzenie samo się wyłącza. Dzięki temu nie ma obawy, że przegapimy moment, w którym żółtko w jajku na miękko przestanie być płynne.

Kolejnym testem jaki przeprowadziliśmy, było przygotowanie na parze dorsza i mieszanki warzyw. Dzięki trybowi gotowania na dwóch poziomach bez problemu mogliśmy błyskawicznie wykonać to danie. Dużą zaletą urządzenia jest również możliwość użycia mrożonych warzyw (należy wówczas wydłużyć ich czas gotowania o 5 minut), które da się przygotować według indywidualnych preferencji: na chrupko lub miękko.

Urządzenie UNOLD pozwala także na podgrzewanie i gotowanie mięsa, jest też niezastąpione w przygotowywaniu ryżu.

Zalety parowaru uniwersalnego i urządzenia do gotowania jajek:

1. Wielofunkcyjne
2. Niewielkie gabaryty - kwadrat z zaokrąglonymi rogami o bokach 19 cm i wysokości 24,5 cm, dzięki temu urządzenie zmieści się na każdym blacie
3. Uniwersalny wygląd pasujący do każdego wystroju kuchni
4. Niesamowicie łatwe użytkowanie
5. Bezgłośne działanie
6. Obrotowe pokrętło ze sterowaniem czasowym (maksymalny czas gotowania to 40 minut) i symbolami ilustrującymi stopień twardości jajek
7. Gotowanie na parze na dwóch poziomach
8. Kilka sygnałów dźwiękowych powiadamiających o zakończeniu gotowania
9. Automatyczne wyłączanie urządzenia po każdym zakończeniu gotowania
10. Kubek (spód kubka wyposażony w szpikulec do nakłuwania jajek), pokrywę, wkład na jajka, ramkę i wkład do gotowania można zmywać w zmywarce

Na co koniecznie należy uważać:

1. Nie wolno zapomnieć, aby małe otwory w górnej części pokrywy zawsze były skierowane do tyłu, z dala od osoby używającej parowar
2. Najlepiej nie podnosić pokrywy podczas gotowania grozi to poparzeniem parą wodną

Testowaliśmy: Parowar UNOLD 38650.

Cena 139 zł.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Bezglutenowa babka kokosowa

Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...

Odsłon: 8417

>60 min
25
15 min
29
Desery Torcik na 19 urodziny

Prosty , nieskomplikowany torcik o smaku śmietankowym. Puszysty , mięciutki b...

Odsłon: 295

60 min
9

Polecane artykuły

Informacje Jeśli chcesz schudnąć z brzucha, wyrzuć te produkty z kuchni. Znany dietetyk radzi czego unikać na diecie

Wszystkie osoby, które interesują się tematyką zdrowego odżywiania, czy diet odchudzających, z pewnością spotkały się z pojęciem deficytu kaloryczn...

4
Informacje Najlepsza owsianka dla osób po 40-stce. Solidna dawka kwasów omega-3 i pomoc w zrzuceniu oponki

Wiele osób zauważa, że po 40-stym roku życia metabolizm zwalnia. Jeżeli chcesz zadbać o zdrowie, a jednocześnie czujesz, że twoja forma z wiekiem s...

5
Informacje Chili na odchudzanie. Przepisy na dania, które pozwolą zrzucić zbędne kilogramy

Gotowanie zdrowych posiłków jest kluczowe w procesie utraty wagi. Nie oznacza to jednak, że twoje dania mają być mdłe i nijakie. W poniższym artyku...

1
Ewa gotuje Ewa gotuje: Barszcz biały na otrębach, kurczak maślany, babka drożdżowa z bakaliami

W przedświątecznym odcinku programu "Ewa gotuje", prowadząca podzieli się z widzami fantastycznymi przepisami na potrawy, które warto zaserwować na...

1