Fot. materiały prasowe
Składniki (3 porcje):
- 3 duże ząbki czosnku
- 3 łyżeczki startego sera żółtego
- 1 litr bulionu mięsnego lub warzywnego
- pieczywo na grzanki (może być czerstwe)
- 2 jajka
- olej Rapso
- szczypta soli
- natka pietruszki
Wykonanie:
1. Czosnek obierz, zetrzyj, posyp solą i rozetrzyj łyżką, aby uwolnić aromat.
2. Wyłóż czosnek na talerze, dodaj ser żółty.
3. Przygotuj grzanki: pokrój pieczywo, rozgrzej na patelni olej i podpiecz grzanki na złoty kolor.
4. Do gotującego się bulionu wlej jajka i po 10 sekundach rozmąć je przy pomocy widelca.
5. Wylej na talerze porcje zupy, dodaj grzanki, posyp natką pietruszki. Podawaj od razu.
Źródło: informacje prasowe