Konkurs: Wygraj książkę „Święta bez pszenicy”

Tradycyjne świąteczne ciasta, pierogi, czy uszka do barszczu. Wszystkie z dodatkiem mąki. Jednak nie wszyscy mogą ją jeść. Czasem nie pozwala na to zdrowie, czasem dieta, a niejednokrotnie oba te czynniki. Z pomocą przychodzi książka „Święta bez pszenicy”.

Jej autorki Marta Szloser i Wanda Gąsiorowska we współpracy z wydawnictwem Bukowy Las przedstawiają czytelnikom bogaty zbiór przepisów, w których nie ma miejsca na choćby gram pszennej mąki. W książce znajdziemy ponad 250 propozycji dań. To nie tylko świąteczne potrawy, ale też takie, które z łatwością można przygotować na co dzień.

Święta bez pszenicy

Żeby wygrać książkę, wystarczy odpowiedzieć na proste pytanie. Jakie świąteczne danie chcesz poznać w wersji bezglutenowej?

Konkurs trwa od 30 listopada do 7 grudnia. Zwycięzcy zostaną wyłonieni 14 grudnia 2015 roku.

Autorki zadbały także o to, by w ich książce nie zabrakło zamienników tradycyjnych potraw. Dlatego w spisie treści z powodzeniem znajdziemy między innymi: kluski z makiem, pierogi z kapustą i grzybami , czy piernik długodojrzewający przekładany powidłami.

Oprócz tego, na kolejnych stronach widnieją przepisy na bezglutenowe drożdżówki, różne ciastka, zupy i potrawy dedykowane świętom Wielkanocnym. Wszystko to uzupełnione o klimatyczne zdjęcia, przywodzące na myśl fotografie ze starych, tradycyjnych książek kucharskich i poradników.

„Zapewniamy, że będzie pysznie, różnorodnie i obficie, jak przystało na radosny czas świąt" - zachęcają Maria Szloser i Wanda Gąsiorowska.

Książka „Święta bez pszenicy" to idealny prezent pod choinkę, a także inspiracja do wprowadzenia zmian w bożonarodzeniowym menu. Jeśli chcecie aby Wasz stół obfitował w zdrowe dania, bez konserwantów i często dużej ilości cukru, ta książka jest dla Was.

Wystarczy, że wypełnicie formularz poniżej.

 

Konkurs zakończony. Dziękujemy za zgłoszenia.

Regulamin konkursu znajduje się na następnej stronie. Kliknij!

1
z
2

Polecane artykuły

Informacje Odkryj nowe jogurty pitne od Danio!

Wielka wiadomość dla fanów produktów Danio! Marka, która już zdobyła serca konsumentów dzięki swoim serkom homogenizowanym, teraz wprowadza zupełni...

0
Informacje Jak gotować groch bez namaczania? Zrób z niego brownie, nikt się nie zorientuje

Groch to bardzo wartościowy i sycący składnik, który sprawdza się w wielu różnych daniach. Aby dobrze smakował, należy go odpowiednio ugotować. W j...

4
Informacje Lubczyk w kuchni i dla zdrowia. Afrodyzjak z przydomowego ogródka

Zioła w kuchni sprawiają, że nasze dania są nie tylko pyszniejsze, ale również zdrowsze. Aż chce się zanurzyć nos w talerz, gdy znajduje się na nim...

5
Informacje Pierożki i kurczak po chińsku. Zrobisz raz i przepadniesz

To prawda, że podróże kształcą. Dotyczy to nie tylko poznawania zwyczajów czy zabytków, ale też kuchni. Niektóre z nich są tak odmienne od naszej,...

3