Sprawdzone przepisy na Wielkanoc

Domowe przetwory

Dodaj do książki
Dodaj do książki
0
Wyślij
Wyślij
0
Zapisz do
Zapisz do książki

Książki kucharskiej

Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki.

Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują wyśmienicie.

 

W książce zawarto:
- Kilkadziesiąt przepisów na pyszne i zdrowe dżemy, galaretki i marmolady.
- Rady mistrzów kuchni, którzy podpowiadają, jak wykorzystać te domowe przetwory.
- Przepisy na wyśmienite dania obiadowe, drinki i desery z dodatkiem dżemów i galaretek.
- Propozycje niezwykłych dodatków do dżemów np. w postaci alkoholu, orzechów, czekolady, egzotycznych przypraw.


Autor: Walter Trausner
Tytuł: Domowe przetwory Wydanie drugie
Wydawnictwo RM
ISBN 978-83-7773-276-2
Stron 96
Format 165x235 mm
Cena 19,90 zł

 

Źrdóło: Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Sałatki Sałatka jajeczna z groszkiem

Prosta, małoskładnikowa i budżetowa sałatka jajeczna z groszkiem, przebój moi...

Odsłon: 79

15 min
1
30 min
1
Przekąski Chrzanowe jajka

Wielkanoc to czas jajek podawanych na dziesiątki sposobów. Niewątpliwym przys...

Odsłon: 3085

30 min
3
Sałatki Sałatka krabowa

Sałatka z paluszkami krabowymi to lekka, subtelna w smaku przystawka o subtel...

Odsłon: 75

15 min
1
Desery Krem pistacjowy

Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...

Odsłon: 2931

30 min
4
15 min
3
Przejdź na