Najlepsze przepisy na cukinię

Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki.

Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują wyśmienicie.

 

W książce zawarto:
- Kilkadziesiąt przepisów na pyszne i zdrowe dżemy, galaretki i marmolady.
- Rady mistrzów kuchni, którzy podpowiadają, jak wykorzystać te domowe przetwory.
- Przepisy na wyśmienite dania obiadowe, drinki i desery z dodatkiem dżemów i galaretek.
- Propozycje niezwykłych dodatków do dżemów np. w postaci alkoholu, orzechów, czekolady, egzotycznych przypraw.


Autor: Walter Trausner
Tytuł: Domowe przetwory Wydanie drugie
Wydawnictwo RM
ISBN 978-83-7773-276-2
Stron 96
Format 165x235 mm
Cena 19,90 zł

 

Źrdóło: Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
15

Przepis dnia

Dania główne Czebureki domowe

Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...

Odsłon: 68060

60 min
90
>60 min
25
60 min
5
Ciasta Mini tarty z dżemem i śliwkami

Na cienkim, kruchym cieście kwaśne śliwki zatopione w słodkim dżemie morelowy...

Odsłon: 548

>60 min
4
Sałatki Fasolka szparagowa z masełkiem czosnkowym

Zielona fasolka szparagowa podana z czosnkiem i masełkiem to doskonały dodate...

Odsłon: 449

15 min
5