„Pascal kontra Okrasa”

Książka kulinarna Lidla jest swoistym podsumowaniem dotychczasowego dorobku kucharzy w ramach współpracy z siecią.

Jej zaletą jest to, że zawarte w niej aż 104 przepisy zostały przetestowane nie tylko przez Pascala i Okrasę, ale też przez setki tysięcy klientów w Polsce, którzy co tydzień gotowali z kucharzami, oceniając ich pomysły. Książka dostępna będzie od 25 listopada wyłącznie w sklepach Lidl.

 

Ponad połowa Polaków lubi gotować , a aż 94% naszych rodaków samodzielnie gotuje w swoich domach . Czy to nasze nowe hobby, czy raczej coś, co jest nam bliskie od lat, ale dopiero dostrzegamy w tym pasję?

 

Książka kucharska „Pascal kontra Okrasa" jest odpowiednia zarówno dla tych, którzy już gotują, jak i dla rozpoczynających swoją kulinarną przygodę. Lidl wydał właśnie 1 mln książek kucharskich „Pascal kontra Okrasa". Średni nakład książki w Polsce to ok. 4 tysiące egzemplarzy, największą pozycją wydawniczą tego roku jest książka „50 twarzy Greya", której nakład osiągnął podobno około pół miliona egzemplarzy, a najbardziej popularna książka kucharska, zresztą naszego wydawnictwa, od momentu wprowadzenia do księgarń została sprzedana w liczbie ponad 700 tys. egzemplarzy. Na tym tle nakład książki „Pascal kontra Okrasa" jest imponujący - mówi Maciej Czechowicz, prezes grupy wydawniczej PUBLICAT S.A. i dodaje: - Jest to ruch niezwykle odważny, ale zdecydowanie wpisujący się w silnie wyróżniający się trend kulinarny, szczególnie w obliczu zbliżających się świąt, bogatych w tradycje kulinarne.

 

Źródło: Infromacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
2
Przekąski sandwicz z bekonem

Uwaga! Szykuje się niezła wyżerka! Propozycja kanapek przygotowanych na grubo...

Odsłon: 134

wszystkie
12
Zupy zupa szczawiowa

..zupa szczawiowa najlepsza ze szczawiu prosto z ogrodu; więc przed koszeniem...

Odsłon: 73

15 min
5

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2