Miłośnik piwa i piwowar samouk stworzył książkę, która pokaże wam, że piwny świat nie kończy się na "jasnym pełnym". Idealna propozycja zarówno dla pasjonatów złotego trunku, jak i dla tych, którzy jego zalety zaczynają dopiero odkrywać.

Fot. 123RF/PicselPiwo. Najlepsze piwa z polskich sklepów

W Polsce trwa „piwna rewolucja", która zmienia nasze podejście do piwa. Rośnie popularność małych browarów. Coraz więcej do powiedzenia mają odważni piwowarzy, którzy odchodzą od produkcji zwykłego jasnego lagera na rzecz piw wzorowanych na dawnych recepturach z całego świata lub po prostu wcielają w życie swoje autorskie pomysły. Książka ta jest drogowskazem do piwnego świata - pełnego przeróżnych kolorów, niesamowitych smaków i kuszących aromatów. Obok podstawowych informacji z czego i jak robi się piwo, album zawiera opisy blisko 100 piw, którymi warto się zainteresować na początku przygody z dobrym piwem. Połowa to łatwo dostępne, ciekawe piwa z browarów polskich i zagranicznych. Drugą połowę stanowią ciekawostki polskiego piwowarstwa rzemieślniczego oraz piwa uznawane za ikony stylu.

O autorze: Bartosz Senderek - miłośnik piwa, piwowar domowy, krytyk sztuki piwowarskiej. Parę lat temu stwierdził, że czteropak jasnego pełnego go nie bawi i zaczął szukać czegoś ciekawszego. Od 2010 roku prowadzi bloga www.mojkufelek.pl, gdzie dzieli się z czytelnikami nie tylko swoimi piwnymi odkryciami, ale też spostrzeżeniami związanymi z rozwojem piwnej rewolucji w Polsce.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przetwory Dynia w occie marynowana

To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...

Odsłon: 7867

>60 min
12
Dania główne Gołąbki tradycyjne

Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...

Odsłon: 1071

60 min
7
Dania główne Fasolka po bretońsku

Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...

Odsłon: 36096

30 min
46
15 min
5
Ciasta Jabłecznik tradycyjny na smalcu

Dzisiaj pieczemy szarlotki i jabłeczniki, tymczasem nasze babcie piekły jabłe...

Odsłon: 6237

60 min
15