Skrywane przez naturę sekrety ziół i proste przepisy na smaczne przetwory

Jeśli sądzisz, że o ziołach i przetworach wiesz dużo – jesteś w błędzie.

Nakładem Wydawnictwa Esprit ukazały się bowiem dwie niezwykłe opowieści o tajemnicach polnych ziół oraz prostych, a równocześnie niezwykłych, przepisach na smaczne przetwory ze spalonych słońcem owoców.

„Sekrety wiejskich ziół" oraz „Zawekować słońce" - te dwie książki, wydane nakładem Wydawnictwa Esprit w unikatowy sposób opowiadają o naturalnych potrawach z ziół oraz sposobach na smaczne przetwory. Kluczem, przyjętym przez autorki książek Anastasię Zanoncelli oraz Paolę Mancini, jest właśnie słowo „opowieść". Obydwie książki to bowiem zbiór uroczych historii o ziołach i przetworach, zawierający podręczne kompendium wiedzy o poszczególnych gatunkach roślin i owoców.

Wydawnictwo Esprit, przygotowując obydwie książeczki, nie miało wątpliwości, że obok bogactwa różnorodnych przepisów na zioła i przetwory, ich niezwykłą cechą jest styl. Wszak „Sekrety wiejskich ziół" i „Zawekować słońce" to stylowo opracowane publikacje, uwodzące nie tylko niewielkimi gabarytami, ale również bogatym wnętrzem. Nie epatują stylizowanymi zdjęciami, nie ciążą również pełnymi przepychu lakierowanymi okładkami. To raczej zgrabne, zdobione uroczymi rysunkami publikacje, ze śliczną i pełną gracji okładką.

„Sekrety wiejskich ziół" oraz „Zawekować słońce" to styl oraz bogactwo pięknie opowiedzianych i starannie dobranych przepisów. To garść słońca oraz odrobina woni ziół zawarte w dwóch niewielkich książeczkach, po które sięgnąć powinni nie tylko pasjonaci gotowania, lecz każdy, kto stawia na naturalny i zdrowy styl życia.

 

Źródło: Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Najlepszy krem śmietankowy z brzoskwiniami

Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...

Odsłon: 70

30 min
8
Dodatki brokuły z masłem orzechowym

Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...

Odsłon: 40

30 min
3
60 min
4
Desery Najprostszy przepis na biszkopt

Biszkopt przygotowany z idealnego ciasta na biszkopt. Przepis prosty, a biszk...

Odsłon: 114

15 min
6

Polecane artykuły

Informacje Rewelacyjne ciasta z porzeczkami. 7 przepisów na każdą okazję

Porzeczki - w zależności od odmiany - charakteryzują się lekko cierpkim lub kwaśnym smakiem, który idealnie przełamuje słodycz. To właśnie dlatego...

21
Informacje Dlaczego ogórki są puste w środku? Prosty trik pomoże ci tego uniknąć

Co zrobić, żeby ogórki nie były puste w środku? Przygotowanie idealnych ogórków małosolnych lub kiszonych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mog...

306
Informacje Ogórki małosolne na sucho. Tak zrobione wychodzą pyszne i chrupiące

Jak zrobić perfekcyjne ogórki kiszone? W tym sezonie zdecydowanym hitem są ogórki małosolne na sucho. Jakie składniki dodać do tak przygotowanych o...

8
Informacje Biały nalot na ogórkach kiszonych. Czy trzeba je wyrzucić?

Ogórki kiszone zawierają mnóstwo prozdrowotnych właściwości, dlatego powinny gościć w naszej diecie przez cały rok. Na pewno nieraz po odkręceniu s...

25