Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli siekiera ma spełnić swoje zadanie – musi być ostra. Tak samo jest z kotletami, które przygotowaliśmy dla miłośników pikantnych przypraw.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 686
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 94
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 686
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 94
Składniki
Mięso umyj, osusz, a następnie podziel na kotlety o grubości około 1 cm. Każdy z nich posól, popieprz, oprósz majerankiem i papryką słodką w proszku. Na patelni rozgrzej olej. Z każdej strony tylko podsmaż chwilę schab, przełóż go do naczynia żaroodpornego.
Cebulę obierz i posiekaj drobno. Zeszklij na tej samej patelni, na której smażyło się mięso. Przełóż do miseczki. Dodaj obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wymieszaj.
Majonez, ketchup i musztardę wymieszaj. Dodaj odrobinę soku z cytryny, posól i popieprz. Wymieszaj składniki.
Na każdy kawałek kotleta wyłóż sos, a na niego farsz z cebulą i czosnkiem. Posyp tartym serem.
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza. Piecz kotlety przez około 10-15 minut aż ser się rozpuści.