Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masło z anchois to wyjątkowy dodatek do innych dań, przede wszystkim mięsnych. Jest niezwykle aromatyczne, idealnie podkręca smak potraw. Z łatwością przygotujesz je samodzielnie. Przepis pochodzi z 542. odcinka programu "Ewa gotuje".
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31189
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 377
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1460
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31189
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 377
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1460
Składniki
Anchois odsączyć z zalewy i drobno pokroić. Szalotkę bardzo drobno posiekać.
Masło zmiksować. Dodać anchois, szalotkę i musztardę.
Przyprawić pieprzem. Wlać sok z cytryny. Wsypać paprykę i zmiksować.
Przełożyć na pergamin i zwinąć jak roladę.
Przechowywać w lodówce. Podawać do steków lub tatara.