Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masło z anchois to wyjątkowy dodatek do innych dań, przede wszystkim mięsnych. Jest niezwykle aromatyczne, idealnie podkręca smak potraw. Z łatwością przygotujesz je samodzielnie. Przepis pochodzi z 542. odcinka programu "Ewa gotuje".
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7570
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2610
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7570
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2610
Składniki
Anchois odsączyć z zalewy i drobno pokroić. Szalotkę bardzo drobno posiekać.
Masło zmiksować. Dodać anchois, szalotkę i musztardę.
Przyprawić pieprzem. Wlać sok z cytryny. Wsypać paprykę i zmiksować.
Przełożyć na pergamin i zwinąć jak roladę.
Przechowywać w lodówce. Podawać do steków lub tatara.