Do góry

Newsy

Mus ananasowy z serkiem kremowym i krewetkami

Ananas, delikatne krewetki, jogurt grecki, odrobina limonki… kilka śródziemnomorskich składników wystarczy, by wyczarować zachwycającą smakiem, efektowną przekąskę.

Fot. Materiały prasowe
Ananasowy mus z serkiem kremowym Hochland i krewetkami to pełna fantazji kompozycja, przywołująca na myśl wakacyjne smaki i relaks w tawernie na plaży. Wypróbuj i poczuj się jak w kulinarnym raju!
Smaki owoców morza mogą naprawdę zachwycać, jeśli tylko odpowiednio je przyrządzimy i podamy w towarzystwie dobrych dodatków. Przygotowanie przekąski z krewetkami tak naprawdę jest bardzo proste! Wystarczy sięgnąć po przepis na mus ananasowy z krewetkami. Brzmi oryginalnie? Tak też właśnie smakuje! Połączenie owoców morza z musem jogurtowo-ananasowym i kremowym serkiem Hochland tworzy doskonałą kompozycję. Aksamitny mus i grillowane, pełne aromatu krewetki to gwarancja dobrego smaku. Do tego odrobina świeżej limonki, zielony akcent w postaci świeżej kolendry i efektowna przekąska gotowa!

Mus ananasowy z serkiem oraz krewetkami

Składniki:

  • Pół świeżego ananasa
  • 2 trójkąciki sera z ogórkiem i koperkiem z sera kremowego Kwartet Hochland z krążka
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • ok. 200 g krewetek
  • 1 mała posiekana papryczka chilli
  • 1 łyżka oliwy
  • sok z 1/2 limonki
  • garść posiekanej kolendry
  • sól i pieprz

Ananasa zmiksować z serem kremowym Kwartet Hochland i jogurtem. Powstały mus przełożyć do kilku pucharków, schłodzić. Krewetki wymieszać z pozostałymi składnikami, odstawić na 15 minut po czym grillować z obu stron, podawać do ananasowego musu.

Źródło: materiały prasowe

Polecane przepisy

Zobacz więcej

Komentarze do artykułu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń