Podwieczorek w tradycji to lekki posiłek, na który jadało się zazwyczaj drobne przekąski, jak naleśniki, placuszki czy racuchy, bądź owoce. Podawało się też ciepłe napoje, różne herbatki, soki owocowe.
REKLAMA
W soboty i niedziele stanowił nienaruszalny punkt dnia, będący okazją do spokojnego porozmawiania przy herbatce, chwili relaksu czy spotkań sąsiedzko-towarzyskich. Dzisiaj być może jest to sposób na to, by zwolnić tempo i pocieszyć się chwilę, czyjąś obecnością.
Weź udział w konkursie i wygraj książkę!
Weź udział w konkursie i wygraj książkę!
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Dania główne
Schabowe po zakopiańsku
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8587
12
Dania główne
Łosoś pieczony
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 585
2
REKLAMA