Boże Narodzenie na słono

Podwieczorek w tradycji to lekki posiłek, na który jadało się zazwyczaj drobne przekąski, jak naleśniki, placuszki czy racuchy, bądź owoce. Podawało się też ciepłe napoje, różne herbatki, soki owocowe.

W soboty i niedziele stanowił nienaruszalny punkt dnia, będący okazją do spokojnego porozmawiania przy herbatce, chwili relaksu czy spotkań sąsiedzko-towarzyskich. Dzisiaj być może jest to sposób na to, by zwolnić tempo i pocieszyć się chwilę, czyjąś obecnością.


Weź udział w konkursie i wygraj książkę!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Wilgotny piernik

Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...

Odsłon: 99205

30 min
121
Ciasta Piernik last minute

Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...

Odsłon: 1077

15 min
1
>60 min
18