Podwieczorek w tradycji to lekki posiłek, na który jadało się zazwyczaj drobne przekąski, jak naleśniki, placuszki czy racuchy, bądź owoce. Podawało się też ciepłe napoje, różne herbatki, soki owocowe.

REKLAMA

W soboty i niedziele stanowił nienaruszalny punkt dnia, będący okazją do spokojnego porozmawiania przy herbatce, chwili relaksu czy spotkań sąsiedzko-towarzyskich. Dzisiaj być może jest to sposób na to, by zwolnić tempo i pocieszyć się chwilę, czyjąś obecnością.
Weź udział w konkursie i wygraj książkę!
Weź udział w konkursie i wygraj książkę!
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy

Śniadania
Owsianka z kurkumą
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 47
2

Przekąski
Domowe frytki z dodatkiem mąki ziemniaczanej
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
5

Dania główne
Bagietki na kolację z makrelą
Polecam. To jest dobre.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Ryby
- Makrela
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 2013
9

Ciasta
Drożdżowe ze śliwkami
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Przyprawy
- Cynamon
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 4008
34

REKLAMA
