Ewa Gotuje

Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej.

Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany jest w 160 krajach, a etykiety sosów zostały przełożone na 22 języki. Nazwa TABASCO®, która w oryginale oznacza "kraj o gorącej i wilgotnej ziemi" jest zastrzeżona dla rodziny Mcllhenny.

Sos TABASCO® original do dziś produkowany jest według starej, oryginalnej receptury. W jego skład wchodzą wyłącznie trzy składniki: ostra, czerwona papryka TABASCO®, sól i naturalnie destylowany ocet. Zanim sos zostanie wysłany na sprzedaż przez trzy lata fermentuje się i dojrzewa w specjalnych dębowych beczkach.

Sos TABASCO® original . Nie tylko w wyjątkowy sposób podkreśla smak potraw, ale dzięki zawartej w nim kapsaicynie, jest też wartościowy dla zdrowia. Stanowi idealny dodatek do pizzy, makaronów, potraw mięsnych, a także drinków.

Źródła: Informacja prasowa Develey Polska Sp. z o.o.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Pieczywo Ciasto z mrożonymi jagodami 🫐

To ciasto wychodzi niezwykle soczyste! Nadzienie ma przyjemny, słodko-kwaśny...

Odsłon: 1526

>60 min
2
30 min
46
30 min
4
Desery Domowe wafle z galaretką i mlekiem w proszku

Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...

Odsłon: 328

30 min
2