Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany jest w 160 krajach, a etykiety sosów zostały przełożone na 22 języki. Nazwa TABASCO®, która w oryginale oznacza "kraj o gorącej i wilgotnej ziemi" jest zastrzeżona dla rodziny Mcllhenny.
Sos TABASCO® original do dziś produkowany jest według starej, oryginalnej receptury. W jego skład wchodzą wyłącznie trzy składniki: ostra, czerwona papryka TABASCO®, sól i naturalnie destylowany ocet. Zanim sos zostanie wysłany na sprzedaż przez trzy lata fermentuje się i dojrzewa w specjalnych dębowych beczkach.
Sos TABASCO® original . Nie tylko w wyjątkowy sposób podkreśla smak potraw, ale dzięki zawartej w nim kapsaicynie, jest też wartościowy dla zdrowia. Stanowi idealny dodatek do pizzy, makaronów, potraw mięsnych, a także drinków.
Źródła: Informacja prasowa Develey Polska Sp. z o.o.
Sos TABASCO original - przyprawa z temperamentem
Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej.
REKLAMA
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Desery
Babka kakaowa z czarną porzeczką
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Owoce
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Dżemy
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 1770
6
Dania główne
Kanapka BSP
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 261
2
Desery
Babka panna cotta
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 267
1
REKLAMA