Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem.

Składniki:

- 100g czerwonej papryki
- 1 cebula średniej wielkości
- 100g białej ryby ( np. karpia)
- 200g łososia
- 200g ziemniaków
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 1/2 selera
- 2 kostki paprykowe
- 100g kwaśnej śmietany


Sposób przygotowania:

1. Warzywa pokrój w kostkę podsmaż na oliwie dodaj dwie kostki paprykowe szczyptę roztartego kminku .

2. Całość smaż chwilę , zalej litrem wody doprowadź do wrzenia.

3. Ziemianki pokrój w kostkę dodaj do zupy gotuj aż będą miękkie.

4. Rybę pokrój w kostkę dodaj do gotującej się zupy chwilę jeszcze podgotuj mieszając od czasu do czasu.

5. Zupę podawaj z łyżką kwaśnej śmietany nałożonej na środek talerza.


Danie dla czterech osób
Danie proste w przygotowaniu
Czas przygotowania 30 min
Kuchnia Węgierska

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Ciasteczka z wróżbą

Ciasteczka z wróżbą nieodzownie kojarzą nam się z restauracjami z chińską kuc...

Odsłon: 7859

60 min
14

Przepis dnia

Ciasta Sernik z mlekiem kokosowym

Przepis jest łatwy i szybki w wykonaniu.

Odsłon: 68637

30 min
85
Ciasta Truskawkowa Pina Colada

Truskawkowa pina colada to lekkie jak piórko ciasto z dwoma rodzajami pianek...

Odsłon: 12352

60 min
18
Ciasta Piernik dojrzewający

Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...

Odsłon: 4589

30 min
32
Ciasta Sernik puszysty z mlekiem w proszku.

Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...

Odsłon: 418030

60 min
1139