Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki z chrzanem pyszny dodatek do dan mięsnych i wędlin zapraszam jak zrobić
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 51
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7597
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154959
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1075
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 533
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 51
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7597
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154959
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1075
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 533
Składniki
buraczki myje gotuje ze skórką do miękkości większe buraczki można przekroić .Z ugotowanych buraczków scedzam wodę zalewam zimna i obieram ze skórki.
Buraczki ścieram na tarce o drobnych oczkach, chrzan myje obieram i ścieram na tarce pamiętamy by zabezpieczyć drogi oddechowe lub ścierać na powietrzu bo chrzan podczas ścierania bardzo szczypie w oczy i gardło .Do startych buraczków z chrzanem dodaje sól ,cukier i ocet mieszam i nakładam do czystych słoików. Gdy robimy buraczki na szybkie spożycie postoją bez pasteryzacji w lodowce tydzień na dusze przechowywanie trzeba pasteryzować .Słoiki będę pasteryzować 20 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być zanurzone w wodzie do polowy. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostudzenia i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film. .