
Nie znaleziono kucharzy spełniających kryteria wyszukiwania.
24 marca 2010
Ojjj flądra jak najbardziej tak!!! Ale przywilej jedzenia flądry zostawiam sobie na wakacje nad morzem. Nie chcę żeby mi ta ryba spowszedniała bo tam cieszę się nią jak małe dziecko. Przez dwa tyg. codziennie :D Bardzo Wam wszystkim dziękuję za propozycje i odpowiedzi, ale większośc z nich nic nie wnosi w moje uświadomienie. To czy ryba jest smaczna czy nie, potrafię sama wydac werdykt. Panga też mi smakuje, a i owszem. Przeraża mnie, że tak nas oszukują na każdym kroku, wciskają śmieci do jedzenia i większośc z nas się niestety na to nabiera :( Wcześniej nawet nie miałam pojęcia jaka syfiasta jest panga. Skąd mogę miec pewnośc, że miruna czy tilapia są zdrowe? Chciałam jedynie urozmaicic nasze menu dotyczące ryb (a nie znam się na nich) dlatego zapytałam co proponujecie, ale nie chodziło mi o walory smakowe.
10 września 2009
Niestety, ryby o których piszesz są hodowane masowo w mulistych stawach (zwłaszcza panga), stąd ich smak... Jeśli ryba przed ubojem była trzymana kilka dni w innym zbiorniku z czystą wodą, pozbywa się mułu z organizmu i oczyszcza się. Dlatego tak ważne jest dobre źródło z którego pochodzą ryby. Jeśli piszesz, że w jednym sklepie mają smaczne, a w innym nie, to po prostu kupuj w tych lepszych :)
10 września 2009
Każdą rybę ,którą kupuję po rozmrożeniu polewam sokieem z ccytryny i okładam ceebula pokrojoną w plasterki.Tak zaprawioną rybę zostawiam na godzine .Dobrze jesr równiez rybe obłozyc swiezym koprem.
Na skróty