Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawie zawsze kiedy gotuję rosół robię też potrawkę.Sos jest prosty w przygotowaniu o słodko- kwaśnym smaku.Tym razem z agrestem , ale można zrobić z rodzynkami lub bez niczego. Do tego sosu idealny jest ryż.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 583
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 41
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 42
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 347
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 583
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 41
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 42
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 347
Składniki
Agrest zlewam , osobno sok i owoce.W ganku rozpuszczam masło , wsypuję mąkę i energicznie mieszam. Cały czas mieszając wlewam rosół i sok z agrestu. Najlepiej wlewać powoli i obserwować gęstość , aby sos nie wyszedł nam zbyt gęsty.
Kiedy sos ma swoją gęstość wsypuję cukier , dodaję powoi sok z cytryny.Cały czas mieszając.Ja lubię dosyć kwaśny sos więc wlewam cały sok , jeśli ktoś woli słodszy niech wleje mniej soku.
W kubku mieszam żółtka widelcem .Wyłanczam gotujący się sos , wlewam żółtka cały czas mieszając ok.30 sekund. Na koniec do sosu dodaję agrest i już nie mieszam. Najlepiej podawać z ryżem i gotowanym mięsem drobiowym.