Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest bardzo smaczne, a przy tym proste i szybkie. Przed podaniem można posypać je tartym żółtym serem.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 69006
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 69006
Składniki
Na patelni rozgrzewamy oliwę, szklimy na niej posiekaną cebulę. Dodajemy posiekany czosnek. Smażymy chwilę. Dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory oraz przecier pomidorowy, smażymy 5 minut. Następnie dodajemy posiekaną bazylię. Doprawiamy solą i pieprzem. W międzyczasie gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i dodajemy na patelnię do pomidorów. Całość mieszamy i podajemy.