Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie białego sera wbrew pozorom nie jest trudne, wystarczy trzymać się przepisu i uzbroić w odrobinę cierpliwości. Taki domowy ser biały możesz podać na kanapkach w towarzystwie warzyw lub użyć jako dodatek do sałatki. Fot. AKPA/Gałązka
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11752
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 93
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8316
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155224
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1143
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11752
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 93
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8316
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155224
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1143
Składniki
Mleko przelej do kamionki, dodaj śmietanę, zamieszaj i przykryj talerzykiem. Pozostaw na trzy dni w ciepłym miejscu.
Następnie przelej do garnka i zacznij podgrzewać na bardzo małym ogniu przez około godzinę.
Na durszlaku wyłóż gazę, odcedź serwatkę od skrzepów. Odciśnij, zawartość zwiąż i umieść w przewiewnym miejscu. Ser powinien być gotowy po kilku godzinach.