Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos wyszedł bardzo smaczny ,żurawina dodała bardzo ciekawego smaku. Polecam wypróbować tak zrobiony bigos:)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1529
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 746
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1529
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 746
Składniki
Kapustę kiszoną odcedzić ,pokroić,zalać wodą i gotować. Po 40min.dodać kminek,ziele,liście ,suszone śliwki ,oraz pokrojoną kapustę pekińską.Gotować. Osobno pokroić cebulę,dodać 1 łyżkę smalcu , pokrojone w kostkę wędliny i podsmażyć. Podsmażone dodać do kapust,dodać żurawinę i dusić wszystko około 40min. Zrobić zasmażkę z łyżki smalcu i 2 łyżek mąki,wlać do bigosu i zagotować. Doprawić do smaku,wegetą,solą i pieprzem.
Smacznego życzę!