Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto salceson z jabłkami to kultowy deser z dawnych lat. Jest niezwykle prosty i szybki do zrobienia. Doskonale sprawdzi się jako słodki poczęstunek dla gości i domowników.
Tortownica o średnicy 24-26 cm
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, sodę, kakao i cynamon.
Jajka wbijamy w całości do miski. Dodajemy cukier. Składniki ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy olej z jogurtem naturalnym. Wszystko razem miksujemy do połączenia składników.
Do mokrych składników dodajemy stopniowo suche składniki. Wszystko razem mieszamy do momentu uzyskania gładkiej masy.
Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Orzechy rozbijamy na mniejsze kawałki. Oba składniki dodajemy do ciasta. Wszystko razem mieszamy.
Tortownicę o średnicy 24-26 cm wyścielamy papierem do pieczenia. Surowe ciasto przelewamy do formy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 40-50 minut (do suchego patyczka).