Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ten znalazłam w czasopiśmie. Troszkę go zmieniłam, dodając kilka składników. Następnym razem jak upiekę tą" pyszność" to umieszczę fotkę :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
Ciasto: ubić białka na sztywną pianę, dodać cukier, cukier wanilinowy, żółtka, proszek. Na koniec dodać budynie i mąkę-delikatnie wymieszać. Upiec dwa biszkopty w temp 175 stopni około 30-40 minut.
Krem: budynie ugotować na mleku, ostudzić. Masło utrzeć z pokruszoną chałwą, dodać budyń stopniowo, spirytus i utrzeć na jednolitą masę. Biszkopt posmarować 1/2 dżemu na to wyłożyć połowę masy. Drugi biszkopt przekroić na pół, wyłożyć na masę, następnie ponownie posmarować dżemem i masą(odłożyć troszkę masy, aby posmarować wierzch ciasta) i położyć na to drugą połowę biszkoptu. Wierzch ciasta posmarować cienką warstwą masy i zetrzeć na to czekoladę gorzką