Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto pamiętać, że szparagi świetnie smakować będą także w wersji grillowanej. Będziesz potrzebować jedynie kilku prostych składników. Obiecujemy, jeśli przygotujesz szparagi w boczku na grilla, twoi domownicy z pewnością będą się nimi zajadać.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 133
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1834
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14507
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19577
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 133
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1834
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14507
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19577
Składniki
Szparagi umyj, usuń z nich zdrewniałe końcówki. Następnie skrop je oliwą, obsyp solą i pieprzem.
Łodygi szparagów owiń boczkiem, możesz owijać je pojedynczo, lub dwie sztuki w jeden pasterk.
Grilluj szparagi przez ok. 10 minut, pamiętaj, by co jakiś czas obracać szparagi. Na koniec skrop je sokiem z cytryny.