Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspanialy słodki posmak z nutą porzeczek i krakersów...
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 257
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 257
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
budynie ugotować na 0,5 litrze mleka. wystudzić, dodać masło i utrzeć na gładką masę. Śmietanę w proszku ubić na sztywno na kremówce. Na blachę klaść kolejno warstwowo: herbatniki, budyń, dżem (koniecznie porzeczkowy), krakersy, masę krówkową (żeby dobrze się rozprowadzała na budyniu, podgrzać otwartą puszkę i mieszać), herbatniki, ubitą śmietanę. Na wierzch starkować czekoladę. Wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje następnego dnia. smacznego.
ciasto jest na dużą blachę.