Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe z orzechami - niezwykle wilgotne, a zarazem puszyste w środku. Pachnące przyprawami korzennymi. Stanowi doskonałą propozycję na słodki poczęstunek dla gości. Zasmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Składniki
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce na małych oczkach.
Jajka ubijamy na puszystą masę. Podczas ubijania dodajemy stopniowo cukier, następnie olej.
Do osobnej miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, sodę, przyprawę do piernika.
Suche składniki dodajemy stopniowo do mokrych składników. Całość mieszamy przy użyciu rózgi kuchennej. Na koniec dodajemy startą marchewkę i zmielone orzechy włoskie.
Tortownicę o średnicy 24-26 cm wyścielamy papierem do pieczenia. Surowe ciasto przelewamy do formy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 50 minut (do suchego patyczka).
Przestudzone ciasto dekorujemy cukrem pudrem.