Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pychotka dla smakoszy mas ziemniaczanych i pieczarek... i wafli
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować. Do gorących ziemniaków dodać miękkie masło i mleko, zgnieść wszystko na jednolitą masę. Dodać koperek, oraz do smaku: przyprawę do ziemniaków, sól i pieprz. Wymieszać. Pieczarki poddusić w garnku, odlać z nich wodę, podsmażyć na oleju z cebulą. Gorącą masę ziemniaczaną rozłożyć na wafle, na jednym brzegu ułożyć wzdłuż pieczarki. Miękkie wafle zwijać ściśle w roladę, rozpoczynając od tego brzegu, na którym są pieczarki. Rolady wstawić do lodówki na 2 godziny (zimne lepiej się kroi). Zimne rolady delikatnie pokroić na plastry o szerokości około 2 cm. Każdy plaster panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na patelni na oleju na złoty kolor. Smacznego.