Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo słodkie,najlepiej smakuje schłodzone.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10539
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6081
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5335
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12944
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4690
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10539
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6081
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5335
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12944
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4690
Składniki
Blachę u mnie korytko wykładam papierem do pieczenia.Na spód rozkładam warstwę herbatników.Kasię ucieram z cukrem pudrem , dodaję naprzemiam mleko granulowane i serek waniliowy.Ucieram do otrzymania jednolitej masy.
Połowe masy wykładam na blachę , przykrywam herbatnikami i smaruję kajmakiem.U mnie wystarcza ok.1/2 puszki.Do reszty masy dodaję kakao i ucieram.
Wykładam masę na blachę i układam resztę herbatników.Czekoladę gorzką rozpuszczam z mlekiem i polewam wierzch ciasta.Wkladam do lodówki na całą noc ,aby ciasto się stężało.