Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo słodkie,najlepiej smakuje schłodzone.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9586
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4440
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20880
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9586
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4440
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20880
Składniki
Blachę u mnie korytko wykładam papierem do pieczenia.Na spód rozkładam warstwę herbatników.Kasię ucieram z cukrem pudrem , dodaję naprzemiam mleko granulowane i serek waniliowy.Ucieram do otrzymania jednolitej masy.
Połowe masy wykładam na blachę , przykrywam herbatnikami i smaruję kajmakiem.U mnie wystarcza ok.1/2 puszki.Do reszty masy dodaję kakao i ucieram.
Wykładam masę na blachę i układam resztę herbatników.Czekoladę gorzką rozpuszczam z mlekiem i polewam wierzch ciasta.Wkladam do lodówki na całą noc ,aby ciasto się stężało.