Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo słodkie,najlepiej smakuje schłodzone.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30864
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3612
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3675
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1112
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30864
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3612
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3675
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1112
Składniki
Blachę u mnie korytko wykładam papierem do pieczenia.Na spód rozkładam warstwę herbatników.Kasię ucieram z cukrem pudrem , dodaję naprzemiam mleko granulowane i serek waniliowy.Ucieram do otrzymania jednolitej masy.
Połowe masy wykładam na blachę , przykrywam herbatnikami i smaruję kajmakiem.U mnie wystarcza ok.1/2 puszki.Do reszty masy dodaję kakao i ucieram.
Wykładam masę na blachę i układam resztę herbatników.Czekoladę gorzką rozpuszczam z mlekiem i polewam wierzch ciasta.Wkladam do lodówki na całą noc ,aby ciasto się stężało.