Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pożywna, gęsta i bardzo rozgrzewająca zupa meksykańska z piersią kurczaka. Zamiana mięsa mielonego na chudą pierś z kurczaka sprawia, że danie jest mniej kaloryczne i zdrowsze. Świetnie więc sprawdzi się jako pełnowartościowy posiłek dla osób będących na diecie. Ta zupa to także idealne danie na zimowe chłody.
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 442
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2571
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38706
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1378
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 442
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2571
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38706
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1378
Składniki
Pierś pokroić w kostkę. Cebulę i paprykę pokroić w drobniejszą kostkę. Czosnek posiekać. W garnku na oliwie zeszklić cebulę, dodać czosnek i krótko podsmażyć. Dodać pierś i chwilę podsmażyć. Dodać paprykę, zalać bulionem i passatą. Dodać koncentrat. Gotować na wolnym ogniu, aż papryka nieco zmięknie. Dodać odsączoną z zalewy fasolę i kukurydzę oraz przyprawy. Gotować kilka minut. Zupę podawać z cząstkami limonki i posiekaną pietruszką.