Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pożywna, gęsta i bardzo rozgrzewająca zupa meksykańska z piersią kurczaka. Zamiana mięsa mielonego na chudą pierś z kurczaka sprawia, że danie jest mniej kaloryczne i zdrowsze. Świetnie więc sprawdzi się jako pełnowartościowy posiłek dla osób będących na diecie. Ta zupa to także idealne danie na zimowe chłody.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3869
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414896
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2414
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3869
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414896
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2414
Składniki
Pierś pokroić w kostkę. Cebulę i paprykę pokroić w drobniejszą kostkę. Czosnek posiekać. W garnku na oliwie zeszklić cebulę, dodać czosnek i krótko podsmażyć. Dodać pierś i chwilę podsmażyć. Dodać paprykę, zalać bulionem i passatą. Dodać koncentrat. Gotować na wolnym ogniu, aż papryka nieco zmięknie. Dodać odsączoną z zalewy fasolę i kukurydzę oraz przyprawy. Gotować kilka minut. Zupę podawać z cząstkami limonki i posiekaną pietruszką.