Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na białą kiełbasę zapiekaną w czerwonym winie oraz suszonymi śliwkami.
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5194
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1691
Chleb bezglutenowy może być rozczarowaniem dla każdego, kto z jakiejś przecho...
Odsłon: 653
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5194
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1691
Chleb bezglutenowy może być rozczarowaniem dla każdego, kto z jakiejś przecho...
Odsłon: 653
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w krążki, śliwki przekroić na pół a na kiełbasie zrobić nacięcia. Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć połowę cebuli, na to ułożyć białą kiełbasę oraz posypać suszonymi śliwkami. Wierzch kiełbasy posmarować olejem, następnie wyłożyć na kiełbasę resztę cebuli. Całość zapiekać w 180 C przez ok 45 minut pod przykryciem, po tym czasie wyjąć kiełbasę z piekarnika odsłonić pokrywę zalać czerwonym winem i dalej zapiekać przez ok 20 minut już bez przykrycia. Biała kiełbasa zapiekana w czerwonym winie jest rewelacyjna w smaku. Przełamanie słodkiej śliwki z winem na białej kiełbasie daje niesamowity posmak. Smacznego!!