Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, pyszny i kremowy deser z mascarpone w fioletowym kolorze. Idealnie sprawdzi się na cieplejsze dni. Dodaj do niego świeże borówki i listki mięty. Rodzina będzie się zajadać.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231650
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4910
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36110
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1347
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231650
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4910
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36110
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1347
        
        
                Składniki
Do blendera przełóż serek mascarpone, dodaj 200 g borówek oraz półtorej łyżki cukru pudru, zmiksuj wszystko na gładką masę i przełóż do pucharków. Mogą być również szklanki.
Śmietankę kremówkę upij wraz z resztą cukru pudru na sztywno. Wyłóż na borówkową masę. Możesz użyć rękawa cukierniczego.
Każdą porcję deseru udekoruj pozostałymi borówkami oraz listkami świeżej mięty. Wstaw do lodówki na minimum godzinę.