Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, pyszny i kremowy deser z mascarpone w fioletowym kolorze. Idealnie sprawdzi się na cieplejsze dni. Dodaj do niego świeże borówki i listki mięty. Rodzina będzie się zajadać.
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 1429
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 1429
Składniki
Do blendera przełóż serek mascarpone, dodaj 200 g borówek oraz półtorej łyżki cukru pudru, zmiksuj wszystko na gładką masę i przełóż do pucharków. Mogą być również szklanki.
Śmietankę kremówkę upij wraz z resztą cukru pudru na sztywno. Wyłóż na borówkową masę. Możesz użyć rękawa cukierniczego.
Każdą porcję deseru udekoruj pozostałymi borówkami oraz listkami świeżej mięty. Wstaw do lodówki na minimum godzinę.