Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie jest stosunkowo szybkie. Ciasto bardzo smaczne i zjada się je bez wyrzutów sumienia.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5713
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7172
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5713
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7172
Składniki
Ubić białka na sztywno mikserem. Dodać do nich żółtka, cukier i cukier waniliowy i nadal ubijać. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Ciasto wylać na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Średnica tortownicy 22 cm. Na wierzch cienkie plasterki jabłek. Piec w nagrzanym piekarniku 45-50 min.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.