Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowaniu, tanie i bardzo smaczne. By były bardziej puszyste i miękkie nasze babcie dodawały do ciasta zsiadłe mleko lub kefir. Spróbujcie, a nie pożałujecie.
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 158
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 31
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 158
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 31
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Mąkę przesiać do miski, dodać cukier, sodę, kefir i żółtka. Wymieszać łyżką. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać ją do reszty składników i delikatnie wymieszać łyżką.
Jabłka obrać, pokroić w plasterki lub mniejsze kawałki i dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, nakładać po łyżce ciasta, tak, by w każdym placku jabłka. Smażyć na złoty kolor, delikatnie przyrumienić z obu stron. Placuszki wyciągnąć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, by oddały nadmiar tłuszczu. Placuszki z jabłkami można podawać posypane cukrem pudrem, z ulubionym dżemem lub odrobiną miodu i cynamonu.