Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięso do obiadu, albo jako zimna przekąska.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
Schab umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić na plastry. Zalać przyprawionym mlekiem.Odstawić do lodówki na cała noc.
Odsączyć z mleka, osuszyć w papierowym ręczniku.
Kotlety rozbić, między folią.
Miękkie masło z natką, papryczką, solą i pieprzem rozetrzeć.
Posmarować plasterki sera i zwinąć w rulonik .
Mięso posmarować musztardą,ułożyć serowe ruloniki i zwinąć roladkę.
Boki spiąć szpilkami do rolad.
Panierować w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej.
Poukładać na rozgrzanym tłuszczu i smażyć.
Smażyć ze wszystkich stron.
Przekładać na blaszkę i podpiec z 15 min. w piekarniku w 175*
Podawać do obiadu na gorąca, albo jako przystawkę na zimno.